В ДЕРБИТО: Ювентус укроти "биковете" с гол в края (ВИДЕО)

Тимът на Масимилиано Алегри записа трета поредна победа в Серия А, Торино продължава с издънките

В ДЕРБИТО: Ювентус укроти "биковете" с гол в края (ВИДЕО)
Ювентус спечели с 1:0 дербито срещу градския съперник Торино от седмия кръг на Серия А. Единственото попадение вкара Мануел Локатели в 86-ата минута. За тима на Масимилиано Алегри успехът е трети пореден в първенството. Така след лошото начало на сезона Юве вече е 7-и с 11 точки. "Биковете" са без победа вече в три преди мача и се свякоха до 11-а позиция с 8 т.
 
"Черно-белите" можеха да поведат още в самото начало, след като Мойс Кийн надбяга съперник, но диагоналният му удар излезе в аут. "Бианконерите" продължиха да атакуват и Уестън Маккени не уцели вратата от чиста позиция след нова грешка в защитата на "биковете". По-късно американецът отново стреля в аут от удобна позиция.
 
Торино отговори чрез Вилфред Синго, но и неговият мерник беше неточен. В 22-ата минута домакините пропуснаха да поведат. Ола Айна изпълни силно тъч и хвърли топката във вратарското поле. Там Саша Лукич засече с глава, но на сантиметри от целта.
 
В 37-ата минута хората на Иван Юрич отново имаха шанс да открият резултата. Мойс Кийн изгуби спорна топка, тя попадна в Роландо Мандрагора, който отправи истински снаряд. Войсчех Счесни се беше пласирал добре и изби. В края на полувремето "Старата госпожа" се събуди и отново показа зъби.
 
Федерико Киеза проби и подаде към Кийн. Той центрира успоредно на голлинията, но там нямаше кой да засече. Топката остана във владение на Юве и Мануел Локатели стреля, но до гол така и не се стигна. На почивката Макс Алегри извади от игра Кийн за сметка на Хуан Куадрадо.
 
И този ход раздвижи играта в атака на "бианконерите". В 52-ата минута Куадрадо центрира перфектно в наказателното поле, Алекс Сандро засече с глава, но Ваня Милинкович-Савич с блестящ рефлекс изби с една ръка. По-късно колумбийският национал шутира, но отново сръбският вратар спаси. В 71-ата минута и Локатели отправи удар, но в аут.
 
В 81-ата минута Адриен Рабио нахлу опасно в наказателното поле, но пасът му към дебнещия Киеза беше пресечен. 5 минути по-късно Ювентус все пак стигна до успеха. Киеза намери Локатели пред наказателното поле. Халфът стреля силно и с помощта на гредата матира отличния в този мач Милинкович-Савич за крайното 1:0!
 
В добавеното време Деян Кулушевски уцели гредата и резултатът остана непроменен.
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки