В ДЕРБИТО НА ГЕРЕНА: Левски игра добре, но преклони глава пред класата на Лудогорец (ВИДЕО)

Мъри остана без победа начело на "сините", шампионите поведоха в класирането

В ДЕРБИТО НА ГЕРЕНА: Левски игра добре, но преклони глава пред класата на Лудогорец (ВИДЕО)

Лудогорец спечели с 4:2 гостуването си на Левски от десетия кръг на първенството. "Сините" играха силно, успяха да стигнат до 2:2, но накрая преклониха глава пред класата на "орлите", които бяха водени от Станислав Генчев след новината за уволнението на Валдас Дамбраускас. Станимир Стоилов пък остана без шампионатен успех след завръщането си начело на „Герена", а Лудогорец поведе в класирането.

 

Левски пръв застраши вратата на съперника. В четвъртата минута Георги Миланов влезе в наказателното поле, но ударът му беше уловен от Кахлина. След това Николай Михайлов спаси с крак изстрел на Пиерос Сотириу. 

 
В 17-ата минута кипърският нападател отново бе спрян от вратаря на Левски. Футболистите на Лудогорец поискаха дузпа за нарушение на Михайлов, но дори след намесата на VAR наказателен удар не беше отсъден. 
 

Страхотно спасяване на Михайлов в 21-ата минута не позволи на Кирил Десподов да се разпише. Двубоят бе прекъснат за кратко, за да може гъстият дим от запалените факли да се разсее, а феновете на "Георги Аспарухов" включиха светкавиците на телефоните си и се получи много ефектна гледка!
 
В 26-ата минута Здравко Димитров проби по крилото и извади топката към точката на дузпата, а там Борислав Цонев стреля веднага с левия крак - 1:0 за Левски! 
 

Радостта на "сините" обаче не изтрая дълго, след като само две минути по-късно Чибота пусна успореден на голлинията пас и Доминик Янков изпревари защитник на първа греда, пращайки топката във вратата - 1:1! 
 
След изравнителния гол Лудогорец вдигна оборотите. В 35-ата минута Оливие Вердон стреля в аут. Малко след това на терена падна поредната "ракета" от феновете на Левски в близост до Кабаков и няколко играчи на двата тима. Реферът се принуди да разговаря със Станимир Стоилов, за да се потърси начин за сваляне на напрежението. Дикторът на стадиона пък призова феновете да бъдат по-сдържани! 


В 45-ата минута Зайков стигна до топката, но сбърка, но опитът за центриране на Мавис Чибота беше пресечен от Михайлов. 
 
Второто полувреме започна отлично за Лудогорец. Шампионите стигнаха до обрат в 47-ата минута, когато Жордан Икоко центрира в наказателното поле, а Пиерос Сотириу с глава прониза Михайлов. 
 
В 52-ата минута Икоко предоля Горанов, но този път подаването му бе изчистено. В 54-ата Радослав Цонев центрира от свободен удар право в ръцете на Кахлина. Четири след това вратарят на гостите направи страхотно спасяване с една ръка, което не позволи на Борислав Цонев да вкара след удар с глава. 
 
"Сините" все пак успяха да вкарат за 2:2. Боби Цонев беше точен от дузпа в 81-ата минута. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Игор Пластун срещу Билал Бари. Преди да го маркира обаче Георги Кабаков трябваше да отиде до монитора на VAR, зада преразгледа ситуацията. 
 
Това обаче съвсем не беше всичко в този мач. В 85-ата минута много груба грешка на Христос Шелис позволи на Кирил Десподов да възползва напредне отляво и да подаде  към Елвис Ману, който на празна врата вкара за 3:2 за "орлите"! 
 
В 89-ата минута всичко в този приключи, след като Лудогорец организира бърза контраатака трима на двама и Бърнард Текпетей прати топката за четвърти път във вратата на Николай Михайлов - 4:2!
 
 
 
ЛЕВСКИ - ЛУДОГОЕЦ 2:4
1:0 Борислав Цонев (26)
1:1 Доминик Янков (29) 
1:2 Пиерос Сотириу (47) 
2:2 Борислав Цонев (81-д.)
2:3 Елвис Ману (85)
2:4 Бърнард Текпетей (89)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов, 3. Гьоко Зайков, 4. Иван Горанов, 5. Христос Шелис, 7. Георги  Миланов, 10. Борислав Цонев, 11. Здравко Димитров, 19. Билал Бари, 21. Радослав Цонев, 89. Андриан Краев, 91. Драган  Михайлович 
 
ЛУДОГОРЕЦ: 71. Кристиан Кахлина, 4. Сисиньо,  8. Клод Гонсалвеш, 11. Кирил Десподов, 13. Мавис Чибота, 19. Пиерос Сотириу, 22. Джордан Икоко, 24. Оливие Вердон, 25. тефан Баджи, 30. Игор Пластун, 64. Доминик Янков
Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки