НЕМИСЛИМ ОБРАТ В МЮНХЕН: Айнтрахт нанесе първа загуба на Байерн! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сръбски защитник, малшанс и фамозен вратар попариха германския хегемон насред „Алианц Арена“

НЕМИСЛИМ ОБРАТ В МЮНХЕН: Айнтрахт нанесе първа загуба на Байерн! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дебютното поражение на германския хегемон Байерн (Мюнхен) през сезона стана факт днес.

Голямата изненада в седмия кръг на Бундеслигата поднесе намиращият се близо до опасната зона Айнтрахт (Франкфурт), който стигна до победа с 2:1 след обрат и късен гол на сръбския си защитник Филип Костич.

Баварците бяха в серия от 9 победи във всички турнири след ремито с Борусия в Мьонхенгладбах на старта, но загубиха за втори пореден път от своя съперник с резултат 1:2.

Късметът определено не бе на тяхна страна днес, а вратарят Кевин Трап изигра навярно най-силния си мач и допринесе с 9 спасявания за победата. 

Иначе Леон Горетцка даде аванс на Байерн в 29-ата минута, но само три по-късно Мартин Хинтерегер изравни, а малко преди почивката Серж Гнабри удари гредата.

Домакините доминираха тотално през първото полувреме и откриха резултата чрез Леон Горецка, открил головата си сметка за сезона в 29-ата минута.

Само три по-късно обаче Айнтрахт изравни с буквално първия си точен удар.

Мартин Хинтерегер засече с глава при след корнер – 1:1.

Междувременно вратарят Кевин Трап направи няколко ключови спасявания, но малко преди почивката му и неговият колега Мануел Нойер трябваше да се намесва, за да не допусне да стане обратът пълен още през първото полувреме. 

В началото на второто пък Роберт Левандовски направи един непростим пропуск от непосредствена близост, а в 83-ата минута се случи немислимото. 

Бранителят Филип Костич вкара за 2:1 с топовен шут, който бе едва 5-и за Айнтрахт в мача, срещу 20 за Байерн. 

Това обаче не попречи на гостите да ликуват за първи път в Мюнхен от 21 години насам и да се изкачат до 13-о място с 8 точки. 

Лидерът Байерн остава на върха с 16 в своя актив, но вече има само с 1 повече от Борусия Дортмунд след дебютната загуба на новия си треньор Юлиан Нагелсман.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки