България U21 завърши на шесто място на Световното (ВИДЕО)

Шампион стана тимът на Италия, който триумфира на финала срещу Русия

България U21 завърши на шесто място на Световното (ВИДЕО)

 Националният отбор по волейбол на България за мъже под 21 години завърши на шесто място в крайното класиране на световното първенство, на което страната ни бе организатор заедно с Италия. Тимът на Найден Найденов загуби от Белгия с 1:3 (25:19, 22:25, 20:25, 23:25 ) в последния си мач в италианския град Карбония. Така нашите не успяха да завършат с успех, а белгийците приключиха на пета позиция.

 
Началото бе впечатляващо. Тимът ни бе събран и концентриран. България взе предимство, запази темпото и спечели първия гейм с разлика. Тимът не запази възхода си. 
 
Във втората част ролите се размениха, а българите заиграха ролята на догонващ. Понижи се концентрацията, появиха се пробойни в посрещане. Белгия започна с 6:3 и поддържаше преднина през целия гейм. Въпреки всички усилия на тима ни, който във важния момент намали до две точки 22:24, до нещо певече не се стигна и опонента изравни 1:1.
 
След размяната на водачеството в първите две части в третия нашите се пропукаха в решителните минути. Играта започна точка за точка, но след две поредни грешки на родните представители Белгия взе предимство - 8:6. Моментът на колебания продължи и съперникът увеличи разликата на четири точки 11:7. Младите лъвове успяха да излязат от негативната ситуация и изравниха при 13:13. При поредното равенство 19:19, загуба на концентрация, грешки и неправилни решения в нашия тим доведе до три точки преднина за белгийците 22:19. Разликата бе достатъчна. Белгия наложи волята си като поведе с 2:1.
 
Селекционерът Найденов потърси промяна в играта чрез смени. В четвъртата част на полето като диагонал започна Денис Карягин, на поста разпределител влезе Любослав Телкийски, а в центъра се появи Любчо Янков. За момента рокадите не донесоха нужния резултат, като белгийците поведоха с 5:1 и 7:2. Постепенно волейболистите ни намериха верния път. Отбелязаха подем и направиха обрат, като дори поведоха със 17:16. Развоят продължи равностойно, но напрежението бе повече в нашия лагер, тъй като тимът ни игра за оставане в мача. Белгия показа повече устойчивост и спечели гейма, а с това и крайната победа.
 
Шампион на Световното първенство за мъже под 21 години стана тимът на Италия, който триумфира на собствен терен. На финала "Скаудра адзура" победи Русия с 3:0 (25:19, 25:22, 25:20). Тимът на Полша завърши с бронзовите отличия след като победи Аржентина с 3:0 в спора за третото място.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки