Уволнение на Куман ще струва 12 милиона на Барселона

Нидерландецът все още не е уволнен, заради солена неустойка

Уволнение на Куман ще струва 12 милиона на Барселона

 Отборът на Барселона се представя под очакванията от началото на сезона в Ла Лига и Шампионската лига. Все повече гласове се издигат за уволнението на треньора Роналд Куман, който е сочен като един от основните фактори за кризата.

Ръководството на каталунците обаче не бърза с освобождаването на бившия нидерландски футболист на клуба и има сериозни икономически причини за това. В случай на едностранно прекратяване на договора на специалиста, който е до края на сезон 2022/2023 година, ръководството на Барселона трябва да му изплати 12 милиона евро обезщетение.

Ако това условие не бъде изпълнено, то кризата може и да се задълбочи, тъй като Барселона няма да има право да назначи нов треньор.

Освен това заради установения лимит на заплатите от Ла Лига, Барселона няма са има право да предложи повече от 3 милиона евро на новия треньорски щаб. Всичко това прави ходовете пред президента Жоан Лапорта много лимитирани. Засега Куман продължава работа, а според публикации в Испания решение за бъдещето му ще бъде взето след Ел Класико срещу Реал Мадрид на 24 октомври.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки