Сензациите в пресата; Лудогорец гласи сърбин за нов старши-треньор

Вижте всичко най-интересно тук

Сензациите в пресата; Лудогорец гласи сърбин за нов старши-треньор

Всичко най-интересно от родния спортен печат:

Тема Спорт: Лудогорец гласи сърбин за нов треньор

Ръководството на Лудогорец поглежда към чужди специалисти за нов треньор след раздялата с литовеца Валдас Дамбраускас.  В момента разградчани разглеждат два-три варианта, като един от тях е Марко Николич. Сърбинът се очаква скоро да напусне руския Локомотив Москва. Той е от няколко години в клуба, като записа престижните второто и трето място в първенството и триумфира веднъж за Купата на страната. В момента той е в немилост и се очаква да подаде оставка.

Николич е добре познат за Лодогорец. Той е отстранявал веднъж “орлите” в евротурнирите и веднъж е отпадал. През 2014 година Лудогорец елиминира водения от Николич тим на Партизан след 0:0 в Разград и 2:2 в Белград. Четири години по-късно специалистът стигна до реванш с МОЛ Фехервар. Тогава в Разград срещата също завърши 0:0, но унгарският тим спечели с 1:0 у дома и сложи прът в колелата на българския хегемон в Шампионската лига. Николич е харесван от ръководството на шампионите и се вписва в профила за треньор на тима. 

Мач Телеграф: Панамска афера завъртя Левски

В каша с марка „Панама“ са се забъркали в Левски. „Сините“ най-вероятно няма да могат да ползват Хосе Кордоба до Нова година.  Още при привличането му нещата не тръгнаха гладко. Защитникът дойде в София и започна тренировки на „Герена“, но бе представен от „сините“ едва след няколко дни. Причината за това са били сериозни неразбории около правата му. Мениджърите му твърдели, че те са тяхно притежание, което е в разрез с новите правила на ФИФА, но се оказало, че нещата не стоят така. 
 
Кордоба все още се води играч на Индепендиенте Чорера от Панама, с който се води доста тежка кореспонденция. Кордоба обаче бе представен като преотстъпен на Левски от Етър. След това пред „сините“ изникна нов проблем – изваждането на работна виза за Кордоба. Защитникът има такава, която му бе извадена от Етър, но я губи в момента, в който подписва със „сините“. Причината е, че това е стандартна процедура при чужденците, които нямат паспорти от ЕС. Защитникът е със спрени права за неопределен срок. Причината е, че от БФС са се обърнали към ФИФА, която да реши какво да предприемат около трансфера на Хосе Кордоба от Етър на „Герена. На „Герена“ вече подготвят защитата на своята позиция пред световната футболна централата. Най-вероятно клубът ще бъде представляван там от Иво Ивков, който се спряга и за нов изпълнителен директор на клуба. 

Очаква се казусът да бъде разплетен в края на декември, когато изтича договорът между Етър и панамците за преотстъпването на Хосе. „Виолетовите“ пък нямат право да го задържат заради новите рестрикции за чужденци във Втора лига. 
БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки