Тебас: Перес греши много

Шефът на Ла Лига с остра критика към президента на Реал Мадрид

Тебас: Перес греши много

 Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас даде интервю в предаването „ El Partidazo“ на радио „COPE“, в което говори за отношенията си с президентите на Реал Мадрид и Барселона Флорентино Перес и Жоан Лапорта, за споразумението с американската компания „CVC“, както и за бъдещето на проекта за Суперлигата.

„От доста време не съм гледал футбол на живо. Не ходя на "Бернабеу", защото когато съм там, ме е поканил Флорентино Перес. С него е невъзможно да се разберем на професионално ниво, имаме съвсем различна визия за футбола“.

„С Лапорта сме разменяли съобщения, но не съм го виждал. Взаимоотншенията ми с него са съвсем различни от тези с Флорентино. Темата „Флорентино“ е много по-сложна. Флорентино Перес не е Реал Мадрид, смятам, че той много греши в представите си как трябва да изглежда Ла Лига“.

„През юли вечерях в дома на Лапорта и той беше съгласен с договорката със CVC. След това той ми се обади и ме помоли да забързаме операцията, защито Меси е нервен. Мисля, че ако се бе стигнало до договорка със CVC и Лапорта не бе взел Депай и Агуеро, Меси можеше да остане“.

„Няма какво да обсъждаме Суперлигата. Не трябва големите клубове да владеят футбола. Не е това бъдещето. Няма никакъв шанс Суперлигата да успее. В Англия и Германия вече осъзнаха, че този проект няма бъдеще. Остават ми още две години от президентския мандат. След споразумението със CVC трябва да остана за още пет години, но това ще го решат клубовете“.

„Единственият, който вярва в Суперлигата е Флорентино. Нито Лапорта, нито Аниели са убедени в успеха ѝ. Не се съмнявам, че ако Флорентино можеше, щеше да ме изкара от президентството. В институционалната си политика Реал Мадрид прави много грешки и си печели много врагове. Клубът заслужава по-добър президент от Перес. В личен разговор той ми каза, че съм корумпиран“.

„Казах на Чеферин, че ме боли, че не предприема нищо срещу отбори като Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. Те нарушават Финансовия Феърплей. Работата ми е да се боря за интересите на испанския футбол, но е много трудно да се бориш с такива клубове. Рубиалес (президентът на Кралската Футболна Федерация) също е против Суперлигата“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки