Манчини: Предстоят мачове между четири от най-силните отбори в Европа

Италианският селекционер се надява „адзурите“ да спечелят и трофея от Лигата на нациите

Манчини: Предстоят мачове между четири от най-силните отбори в Европа

След триумфа на Европейското първенство по футбол през юли селекционерът на националния отбор на Италия Роберто Манчини се надява "Скуадра Адзура" да прибави нов трофей във витрината си от турнира Лига на нациите, в който утре излиза за полуфинален мач срещу Испания на "Сан Сиро" в Милано.

Под ръководството на Манчини италианците са в рекордна серия от 37 поредни мача без поражение, а при успех над иберийците те ще очакват на финала победителя от двубоя между Франция и Белгия, които играят в четвъртък в Торино.

"Това е важен турнир. Събрахме се вчера и нямахме много време за подготовка за мача с Испания, но това важи и за останалите отбори, които достигнаха до полуфиналите. Предстоят мачове между четири от най-силните състави в Европа. За нас ще бъде важно да изиграем два силни мача и да опитаме да се подобрим като отбор", коментира Манчини.

"Искаме да продължим серията си утре, за да стигнем до финала. Целта ни е тази поредица да продължи колкото се може до-дълго, след декември 2022 година, ако е възможно", продължи наставникът, визирайки финалите на Мондиал 2022 в Катар, които ще се състоят през ноември и декември догодина.

“Но ние сме напълно наясно, че трябва да работим здраво във всяка предстояща среща, за да продължим по този начин", каза още той.

Италия надделя над Испания с дузпи на полуфиналите на Евро 2020, като иберийците създадоха доста проблеми на съперника с доброто и продължително владеене на топката.

"Испания изигра най-добрия си мач на Европейското първенство срещу нас. Създадоха ни много проблеми с владеенето на топката, но те са майстори в това отношение, защото практикуват този стил на игра от 20 години. Страдахме, въпреки че двата отбора имаха сходно количество добри положения за гол в онази среща. Със сигурност трябва да изиграем страхотен мач, ако искаме да победим", каза Манчини.

Той няма да може да разчита на двама от основните си нападатели Чиро Имобиле и Андреа Белоти, които отпаднаха заради травми.

"Имаме известни проблеми в атака заради отсъствието на основни играчи от Евро 2020, но разполагаме с двама младоци в лицето на Джакомо Распадори и Мойс Кийн. Ще се постараем да ги използваме по най-добрия начин", обясни италианският селекционер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки