Български победи на турнира в Созопол

Лазаров и Габриел Донев с успешен старт в основната схема, трима наши преодоляха квалификациите

Български победи на турнира в Созопол

Александър Лазаров и Габриел Донев стартираха с победи на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Фючърс" на ITF в Созопол с награден фонд 15 хиляди долара.

Трикратният национален шампион и водач в схемата Лазаров надделя над 18-годишния талант Пьотр Нестеров с 6:1, 6:1 за 70 минути на корт 1 в комплекса "Санта Марина". Така той си осигури 1 точка за световната ранглиста и 258 долара, а за място на четвъртфиналите ще играе срещу Адам Юрайда (Чехия).

Донев пък елиминира турчина Сарп Агабигюн със 7:5, 7:5 за 98 минути и очаква победителя от мача между сънародника си и четвърти поставен Александър Донски и румънеца Драгош Игнат.

Действащият шампион на България на открито Симеон Терзиев, който участва с "уайлд кард", отпадна в първия кръг след поражение от номер 6 Били Харис (Великобритания) с 1:6, 5:7, след като пропиля аванс от 3:1 гейма във втория сет.

Диан Недев, който също се включи с покана от организаторите, беше елиминиран от петия в схемата Кай Венелт (Германия) с 3:6, 3:6. Още един представител на домакините с "уайлд кард" Драгомир Драганов загуби в първия кръг след 3:6, 2:6 срещу грузинеца Георги Цивадзе.

Трима българи пък преодоляха квалификациите. Това са Никола Керемедчиев, Николай Неделчев и Мартин Димитров.

Керемедчиев ще стартира утре в основната схема срещу сънародника си Симон Антони Иванов, Неделчев започва седмия поставен Хандел Тим (Германия), а Димитров ще играе срещу номер 8 Александър Козбинов (Молдова).

Антъни Генов, който се включва с "уайлд кард", пък ще излезе на корта в сряда срещу квалификанта Ян Войцик (Полша).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки