27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

 27 екипажа са подали заявка за участие в 51-то издание на рали "Стари столици", последен кръг от националния рали шампионат, което ще се състои на 9 и 10 октомври на териториите на общините Шумен, Велики Преслав и Върбица. Това съобщи на пресконференция дългогодишният директор на състезанието Савко Панайотов, но която присъстваха представители на организационния му комитет и местният състезател Росен Бозов, който ще участва в надпреварата.

 
Заявки за участие в най-старото рали в България, където ще се определи победителят в шампионата, са подали най-добрите български автомобилни състезатели. Сред тях са пилотът Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев, с автомобил "Шкода Фабия рали 2", които спечелиха юбилейното 50-то издание на ралито през миналата година и триумфираха в рали "Сърбия", състояло се от 24 до 26 септември. Другите двама претенденти за титлата са Георги Василев и навигаторът му Стефан Добрев с "Мицубиши Лансер Ево 9", както и тандемът Антон Титов и Динко Георгиев с "Шкода Фабия R5". Те ще се борят за първото място в класирането на "Стари столици" в сериозната конкуренция на шуменеца Мартин Сурилов, който ще участва в състезанието с автомобил "Мицубиши Лансер Ево 9" и традиционно е сред претендентите за призовите места в ралито. В него ще участват и местните състезатели Росен Бозов, с чисто нов автомобил "Пежо", както и Сашо Стайков.
 
Тази година целият щаб на ралито, сервизният парк, откриването и церемониалният старт на надпреварата, както и награждаването на победителите, ще са позиционирани в района на залата "Арена Шумен" в областния град. От предвидените пет скоростни етапа на 9 октомври и още толкова на следващия ден, заради въведените противоепедимични мерки, отпада последният пети етап от първия ден на състезанието - на шуменския площад "България". "Въпреки това на ралито ще има около 280 километра пробег и повече от 100 километра скоростни етапи", отбеляза Панайотов.
 
Официалното откриване на рали "Стари столици" ще е на 9 октомври, от 13.00 часа, пред залата "Арена Шумен", но заради противоепедимичните мерки ще има само представяне на екипажите и церемониален старт, без традиционния ритуал по откриването на състезанието. Награждаването на победителите ще е на същото място, на следващия ден, от 14.50 часа.
 
Информация, както и резултати в реално време от състезанието, ще се публикуват на сайта на рали "Стари столици".
 
Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

Константин Маршавелов с втора победа за сезона

Стара Загора бе домакин на четвъртия кръг от националния шампионат на затворен маршрут и писта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки