Монтана 2003 разби босненки в Адриатическата лига (ВИДЕО)

Марая Кинг даде тон на победителките с 15 точки

Монтана 2003 разби босненки в Адриатическата лига (ВИДЕО)

  продължава по план през новия сезон в Адриатическата лига. Селекцията на Мануел Марков отнесе Бановичи със 100:45 в среща от втория кръг, изиграна в зала „Младост“. 

 
Българките установиха контрол върху събитията на паркета още на старта и това се оказа достатъчно да доминират до края. Така актуалните вицешампиони в женската А група имат две победи на своята сметка. В игра за „белите“ се завърна Евгения Нацкина, която лекуваше контузия. Двата отбора ще се срещнат отново утре (четвъртък) отново в Монтана от 18:00 часа.
 
Домакините поставиха ударно начало на срещата и за отрицателно време си изградиха солиден аванс, като в главни действащи лица се превърнаха Марая Кинг, Санта Ококуте-Балкойене, Борислава Денчева и Габриела Николова, които съсипаха съперноковата защита. В редиците на гостите цареше пълен хаос и това осигури възможността на монтанки да дръпнат с 19 точки в края на дебютната четвърт.
 
Нашите нямаха спиране във втората част и преднината им нарастваше с бързи темпове, а за това се погрижиха Димана Георгиева и Габриела Ангелова, които поеха щафетата от своите съотборнички. До края на полувремето босненките не намериха отговор и българките се оттеглиха в съблекалнята при категоричното 61-17.
 
След прекъсването действащите вицешампиони в женската А група продължиха да доминират и до финалната сирена не срещнаха проблеми.
 
Марая Кинг даде тон на победителките с 15 точки, Габриела Николова записа 14. Санта Ококуте-Балкойене и Виктория Стойчева реализираха по 13, като остана на крачка от трипъл-дабъл със своите 7 борби и 9 асистенции.
 
Айла Иканович отговори за босненките с 16 точки и 7 борби, Милица Драгичевич записа 12 и 9 овладени под двата ринга топки.  
Българка е реализатор №1 в Адриатическата лига по баскетбол

Вижте подробности

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Бъкс остава без Янис за старта на плейофите

Гръцката звезда още лекува травма

Косовският Сигал спечели Балканската лига по баскетбол

Вижте подробности

Везенков игра, но не вкара при разгром на Сакраменто (ВИДЕО)

"Кралете" ще търсят място в плейофите през плей-ин турнира

Треньорът на Балкан след успеха над Черно море: Не беше особено красив двубой

Вижте какво каза Васил Христов

Черноморец смачка ЦСКА и записа пети пореден успех в НБЛ

Бургазлии се наложиха убедително над столичани

Сакраменто със здрава издънка без Везенков (ВИДЕО)

"Кралете" пропиляха аванс от 16 точки

Отново Монтана и Берое ще спорят за титлата при дамите

Локомотив София и Рилски спортист в битка за бронза

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки