Шефът на съдиите: Вторият жълт картон за Жеферсон срещу Царско село е показан правилно

"Голът на Левски срещу Локомотив Пловдив е редовен, но има грешка при ситуацията за дузпа за домакините"

Шефът на съдиите: Вторият жълт картон за Жеферсон срещу Царско село е показан правилно

 Шефът на съдиите Константин Гергинов коментира актуалните футболни събития в предаването "Домът на футбола" по "Диема". Той говори за най-обсъждните грешки на реферите от началото на сезона в efbet Лига, свързани с решения на ВАР.

 
В съдийството няма такава треска и не е необходимо. Не е важно кой ще бъде президент на БФС, а да си вършат работата. През всичките години, когато президент на Борислав Михайлов бяха направени много неща за съдийството. Оценката е с възходи и спадове ВАР съдии бяха представители от държави, които са по-напред от нас. Сега се правят тестове, които да подобряват представянето им със системата. Съдиите се събират в неделя, за да се изчистят грешките, от които имаше сериозни гафове.
 
От критиките има доста основания. Ще дам пример обаче от Световното първенство в Русия, когато Феликс Брихт отказа да прегледа ситуация, защото бе убеден, но след това бе освободен от Мондиала заради грешката си.
 
В мач Ботев Пловдив - ЦСКА 1948, съдията бе на перфектна видимост, но отсъди дузпа, въпреки че футболистът на домакините бе много извън наказателното поле. Не знам защо взе това решение. Ситуацията е такава, че двамата съдии сбъркаха. Объркаха се, защото търсеха причината в контакта. Много груба грешка и ще бъде разгледано дали ще продължат в съдийството. В дербито между Левски и Лудогорец, в 17-ата минута контактът на играча на гостите е минимален с вратаря и не трябва да се отсъжда дузпа. Абсолютно заставам зад решението на Кабаков. При гола за "сините" има минимално единоборство и попадението е редовно. Дузпа за Левски имаше, след като се видя контакт между нападателя на домакините с №30 от Лудогорец.
 
Няма съмнение, че вторият жълт картон за Жеферсон срещу Царско село е показан правилно. Този бич за футбола - играта с ръка и удрянето на съперника, мога да кажа, че бе изчистен по време на Европейското първенство. Нито е коректно и колегиално поведението на футболиста на Ботев Враца в мача с Локомотив София. Един от треньорите, който се завърна в българското първенство, каза на играчите си, че не може да си изкарва жълти картони, защото се натрупват. Не искам да казвам на кой отбор, но бях зад скамейката на тима и чух треньорът да прави забележки на играчите, когато тръгваха да спорят със съдиите. Това е европейско поведение.
 
Всяка атака над глезена и е опасна за пострадалия играч е директен червен картон. Главният съдия Драгомир Драганов бе на отлична позиция, но остави играта да продължи в мача между Локомотив София и Славия, въпреки че играч на домакините бе с окървавена глава, след което справедливостта възтържествува . ВАР не може да се намеси при това дали има фаул или не, а за червен картон, гол или сгрешена самоличност. Който не е водил дерби между ЦСКА и Левски не е усетил атмосферата от над 20 000 човека на стадиона и общуването между играчите. Хубаво е да идват съдии за анализи в студиото хора, които са извеждали над 30 пъти отбори в Първа лига.
 
Голът на Левски срещу Локомотив Пловдив бе зачетен правилно. При ситуацията за дузпата за домакините имаше подскачане и докосване. Тук има грешка на съдиите. Лоша работа в екип. Всеки съдия провинил се след кръг бива привикван и му се търси сметка. При ситуацията с Димитър Илиев има задържане, но и той държи противник. Артисти от най-висока класа.
 
Пиша оценка на съдиите 5 на релси. Промените в съдийството се отразяват на съдиите и им е необходима адаптация", каза Гергинов.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки