УНИКАЛНА ДРАМА: Обрат от 0:2, VAR, отменен гол и 3:2 за Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Петлите" надвиха Белгия, ще играят на финала в Лигата на нациите срещу Испания

УНИКАЛНА ДРАМА: Обрат от 0:2, VAR, отменен гол и 3:2 за Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция се класира за финала на второто издание на турнира Лига на нациите след страхотна драма и успех с 3:2 след обрат над Белгия.

„Петлите“ изоставаха с 0:2 до почивката, но след нея показаха характер и в крайна сметка ликуваха с гол в последната 90-ата минута дело на Тео Ернандес.

Така възпитаниците на Дидие Дешан ще спорят за трофея с отбора на Испания, който ден по-рано спря рекордната серия без загуба на Италия.

Мачът днес предложи страхотен футбол, 4 гола, един отменен, една греда, 2 решителни намеси на системата VAR и куп възможности за гол.

Полуфиналът в Торино започна двуостро и „петлите“ опитаха натиск, за което в 3-ата минута можеха да платят скъпо, ако не беше капитанът им.

Белгийският нападател Ромелу Лукаку получи в средата на терена, преодоля съперник и проби отдясно, след което центрира към наказателното поле.

Там, след рикошет в защитник, топката се озова у Кевин де Бройне, който с мощен шут от упор опита да порази целта, но Юго Лорис демонстрира фантастичен рефлекс и спаси.

Отговорът на Франция дойде в петата минута, когато Килиан Мбапе напредна в пеналта и дори преодоля белгийския страж Тибо Куртоа, но от аутлинията успя само да върне с пета, но там нямаше негов съотборник.

След това срещата продължи на високи обороти и в 30-ата минута белгийците осъществиха отлична атака чрез Лукаку и Еден Азар, но последният беше спрян от бранител точно преди да нанесе своя удар.

Така се стигна до 37-ата минута, в която Яник Ферейра Караско финтира Бенжамен Павар и после с отсечен удар в близкия ъгъл изненада Лорис, за да открие резултата – 1:0.

Той се запази такъв само 4 минути, защото в 41-ата Де Бройне изведе Лукаку с хитър пас зад френската защита. Нападателят на Челси пък с плътен изстрел по диагонала матира за втори път в срещата вратаря на „петлите“ и удвои аванса на Белгия.

При резултат 2:0 дойде почивката, а второто полувреме започна с неточен удар с глава на Пол Погба. В 50-ата минута пък Ромелу Лукаку стреля от воле, ала право в ръцете на вратаря.

В 58-ата минута пък Мбапе проби по фланга и достави отлично центриране към Антоан Гризман, но той от непосредствена близост не успя да улучи вратата.

Натискът на Франция обаче продължи и в 62-ата минута „петлите“ стигнаха до попадение. Тогава Мбапе намери Карим Бензема в наказателното поле.

Нападателят на Реал (Мадрид) задържа отлично топката и успя да си отвори пространство за изстрел и нанесе такъв по земя в далечния ъгъл за 2:1.

Само 5 минути по-късно пък Антоан Гризман бе фаулиран в пеналта и след консултация с VAR главният съдия посочи бялата точка.

Зад топката застана Мбапе и макар Лорис да улучи ъгъла, той я прати безпощадно в горния ъгъл, за да възстанови статуквото в 69-ата минута – 2:2.

В 73-ата минута пък Лорис спаси опасен изстрел на Де Бройне от дъгата пред наказателното поле. Малко по-късно Мбапе пропусна от чудесна позиция след много хубава триходова акция, включваща Пол Погба и Карим Бензема.

В 88-ата минута Лукаку се разписа за Белгия, ала попадението му бе отменено след намеса на VAR заради засада.

Това не бе всичко, защото в 89-ата минута, след страхотно изпълнение на Погба от свободен удар, топката срещна сглобката на вратата.

Кулминацията на зрелищното шоу дойде в последната минута на редовното време, когато Тео Ернандес получи пред наказателното поле и с мощен шут по диагонала донесе успеха на Франция.

Белгия – Франция 2:3
1:0 Караско (37)
2:0 Лукаку (41)
2:1 Бензема (62)
2:2 Мбапе (69, дузпа)
2:3 Тео Ернандес (90)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕЛГИЯ: 1. Куртоа, 2. Алдервейрелд, 3. Денайър, 5. Вертонген, 21. Кастан, 6. Витцел, 8. Тилеманс, 11. Караско, 7. Де Бройне, 10. Еден Азар (к), 9. Лукаку;

ФРАНЦИЯ
: 1. Лорис (к), 21. Люка Ернандес, 4. Варан, 5. Кунде, 22. Тео Ернандес, 14. Рабио, 6. Погба, 2. Павар, 7. Гризман, 10. Мбапе, 19. Бензема;

Разширен репортаж

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки