УНИКАЛНА ДРАМА: Обрат от 0:2, VAR, отменен гол и 3:2 за Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Петлите" надвиха Белгия, ще играят на финала в Лигата на нациите срещу Испания

УНИКАЛНА ДРАМА: Обрат от 0:2, VAR, отменен гол и 3:2 за Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция се класира за финала на второто издание на турнира Лига на нациите след страхотна драма и успех с 3:2 след обрат над Белгия.

„Петлите“ изоставаха с 0:2 до почивката, но след нея показаха характер и в крайна сметка ликуваха с гол в последната 90-ата минута дело на Тео Ернандес.

Така възпитаниците на Дидие Дешан ще спорят за трофея с отбора на Испания, който ден по-рано спря рекордната серия без загуба на Италия.

Мачът днес предложи страхотен футбол, 4 гола, един отменен, една греда, 2 решителни намеси на системата VAR и куп възможности за гол.

Полуфиналът в Торино започна двуостро и „петлите“ опитаха натиск, за което в 3-ата минута можеха да платят скъпо, ако не беше капитанът им.

Белгийският нападател Ромелу Лукаку получи в средата на терена, преодоля съперник и проби отдясно, след което центрира към наказателното поле.

Там, след рикошет в защитник, топката се озова у Кевин де Бройне, който с мощен шут от упор опита да порази целта, но Юго Лорис демонстрира фантастичен рефлекс и спаси.

Отговорът на Франция дойде в петата минута, когато Килиан Мбапе напредна в пеналта и дори преодоля белгийския страж Тибо Куртоа, но от аутлинията успя само да върне с пета, но там нямаше негов съотборник.

След това срещата продължи на високи обороти и в 30-ата минута белгийците осъществиха отлична атака чрез Лукаку и Еден Азар, но последният беше спрян от бранител точно преди да нанесе своя удар.

Така се стигна до 37-ата минута, в която Яник Ферейра Караско финтира Бенжамен Павар и после с отсечен удар в близкия ъгъл изненада Лорис, за да открие резултата – 1:0.

Той се запази такъв само 4 минути, защото в 41-ата Де Бройне изведе Лукаку с хитър пас зад френската защита. Нападателят на Челси пък с плътен изстрел по диагонала матира за втори път в срещата вратаря на „петлите“ и удвои аванса на Белгия.

При резултат 2:0 дойде почивката, а второто полувреме започна с неточен удар с глава на Пол Погба. В 50-ата минута пък Ромелу Лукаку стреля от воле, ала право в ръцете на вратаря.

В 58-ата минута пък Мбапе проби по фланга и достави отлично центриране към Антоан Гризман, но той от непосредствена близост не успя да улучи вратата.

Натискът на Франция обаче продължи и в 62-ата минута „петлите“ стигнаха до попадение. Тогава Мбапе намери Карим Бензема в наказателното поле.

Нападателят на Реал (Мадрид) задържа отлично топката и успя да си отвори пространство за изстрел и нанесе такъв по земя в далечния ъгъл за 2:1.

Само 5 минути по-късно пък Антоан Гризман бе фаулиран в пеналта и след консултация с VAR главният съдия посочи бялата точка.

Зад топката застана Мбапе и макар Лорис да улучи ъгъла, той я прати безпощадно в горния ъгъл, за да възстанови статуквото в 69-ата минута – 2:2.

В 73-ата минута пък Лорис спаси опасен изстрел на Де Бройне от дъгата пред наказателното поле. Малко по-късно Мбапе пропусна от чудесна позиция след много хубава триходова акция, включваща Пол Погба и Карим Бензема.

В 88-ата минута Лукаку се разписа за Белгия, ала попадението му бе отменено след намеса на VAR заради засада.

Това не бе всичко, защото в 89-ата минута, след страхотно изпълнение на Погба от свободен удар, топката срещна сглобката на вратата.

Кулминацията на зрелищното шоу дойде в последната минута на редовното време, когато Тео Ернандес получи пред наказателното поле и с мощен шут по диагонала донесе успеха на Франция.

Белгия – Франция 2:3
1:0 Караско (37)
2:0 Лукаку (41)
2:1 Бензема (62)
2:2 Мбапе (69, дузпа)
2:3 Тео Ернандес (90)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕЛГИЯ: 1. Куртоа, 2. Алдервейрелд, 3. Денайър, 5. Вертонген, 21. Кастан, 6. Витцел, 8. Тилеманс, 11. Караско, 7. Де Бройне, 10. Еден Азар (к), 9. Лукаку;

ФРАНЦИЯ
: 1. Лорис (к), 21. Люка Ернандес, 4. Варан, 5. Кунде, 22. Тео Ернандес, 14. Рабио, 6. Погба, 2. Павар, 7. Гризман, 10. Мбапе, 19. Бензема;

Разширен репортаж

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки