Още 5 български победи на международните турнири „Санта Марина Къп“

Лазаров, Донски, Терзийска и Глушкова са на четвъртфинал

Още 5 български победи на международните турнири „Санта Марина Къп“

Още 5 победи записаха родните тенисисти в първия кръг на основната схема на международните турнири по тенис за мъже и жени веригата на ITF „Санта Марина Къп".

И двата турнира са с награден фонд от по 15 хиляди долара и се провеждат на твърда настилка на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

Така общо 12 родни тенисисти (5 мъже и 7 жени) се класираха за втория кръг.

При мъжете победи днес записаха Антъни Генов и Симон-Антъни Иванов.

Участващият с "уайлд кард" Генов отстрани квалификанта Ян Войцик (Полша) с 6:3, 2:6 7:6(5), след като спаси два поредни мачбола при 4:5 гейма и сервис на съперника в решаващия трети сет. В последвалия тайбрек той поведе с 4:0 точки и не допусна обрат. Така за място на четвъртфиналите 19-годишният Генов ще срещне номер 8 Александър Козбинов (Молдова), който днес елиминира квалификанта Мартин Димитров с 6:1, 6:3.

Симон Антони Иванов пък спечели срещу преминалия през квалификациите свой сънародник Никола Керемедчиев с 6:1, 1:6, 6:3 и очаква във втория кръг седмия в схемата Тим Хандел (Германия), който пък се справи с друг българин Николай Неделчев с 6:4, 6:4. 16-годишният Джордж Лазаров, който влезе в основната схема като "щастлив губещ" от пресявките, загуби от номер 3 Ян Бондаревски (Русия) със 7:6(6), 1:6, 3:6.

Още трима българи се класираха за втория кръг вчера. Трикратният национален шампион и водач в схемата Александър Лазаров ще играе утре срещу Адам Юрайда (Чехия), а номер 4 Александър Донски ще срещне сънародника си Габриел Донев в спор за място на четвъртфиналите.

При жените Гергана Топалова, Джулия Терзийска и Ани Вангелова записаха победи днес.

Втората в схемата Топалова елиминира трудно квалификантката Елени Христофи (Гърция) с 2:6, 6:2, 7:5. Гергана изоставаше с 2:5 и два пробива в третата решителна част, но успя да направи обрат. За място на четвъртфиналите тя ще срещне сънародничката си Денислава Глушкова, която снощи надделя над Осеан Бабел (Франция) с 6:3, 6:4.

Поставената под номер 4 държавна шампионка на открито за този сезон Джулия Терзийска победи квалификантката Лусия Линарес Доминго (Испания) с 6:3, 6:3. Българката започна колебливо и изоставаше с 1:3, но след това взе 10 от 11 гейма по пътя си към успеха. Във втория кръг Терзийска ще играе срещу сънародничката си Лиа Каратанчева. Вангелова пък се справи на старта с друга българка Габриела Михайлова също с 6:3, 6:3. За място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу номер 8 Илай Йорук (Турция).

Седмата в схемата Диа Евтимова отпадна след поражение от квалификантката Марта Матула (Гърция) с 3:6, 2:6. За втория кръг вчера се класираха още Михаела Цонева и Катерина Димитрова, който участват с "уайлд кард". 16-годишната държавна вицешампионка на открито през този сезон Цонева очаква мач срещу Йону Ку (Република Корея), а 17-годишната Димитрова ще се изправи срещу номер 6 Оана Гаврила (Румъния).

Резултати на българите от днес:

Мъже, 1/16-финали:

Антъни Генов – Ян Войцик (Полша) 6:3, 2:6, 7:6(5)

Симон-Антъни Иванов - Никола Керемедчиев 6:1, 1:6, 6-3

Мартин Димитров – № 8 Александър Козбинов (Молдова) 1:6, 3:6

Николай Неделчев - №7 Хандел Тим (Германия) 4:6, 4:6

Джордж Лазаров – №3 Ян Бондаревский (Русия) 7:6(6), 1:6, 3:6


Жени, 1/16-финали:

№2 Гергана Топалова – Елени Христофи (Гърция) 2:6, 6:2, 7:5

№4 Джулия Терзийска – Лусия Линарес Доминго (Испания) 6:3, 6:3

Ани Вангелова – Габриела Михайлова 6:3, 6:3

№7 Диа Евтимова – Марта Матула (Гърция) 3:6, 2:6

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки