Мач Андора - Англия ще има, въпреки пожара

От местната футболна федерация също са на мнение, че срещата може да се проведе

Мач Андора - Англия ще има, въпреки пожара

 Световната квалификация на Англия с Андора в събота ще се проведе по предварителен план независимо от избухналия пожар на Националния стадион в Княжеството в петък, потвърдиха от УЕФА.

Репортерът на Sky Sports Роб Дорсет излъчваше на живо, когато пожарът избухнал в телевизионната зона от другата страна на терена. Когато димът се изчистил, имало щети върху медийната зона и ВАР мониторите, както и върху една от скамейките и малка част от 3G терена. Въпреки че първоначално имаше съмнения дали срещата ще се проведе, Андорската футболна федерация заяви, че мачът няма да бъде засегнат и позицията бе потвърдена от УЕФА в петък вечер.Пожарът избухна, след като англичаните вече бяха провели своята тренировка на терена, а селекционерът Гарет Саутгейт и капитанът в съботния двубой Кийран Трипиър бяха дали своите пресконференции. Играчите на Андора проведоха своята тренировка преди мача два часа след инцидента, който се размина без пострадали.

„Както всички знаем, имаше лек инцидент и пожар. Няма информация за пострадали, само материални щети и графикът ще продължи по предварителен план. Няма промени с пресконференциите и тренировките. Има официално становище от нашия министър на спорта и президента на федерацията. Мачът ще се изиграе“, сподели говорител на Андорската футболна федерация.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки