Фенове на ЦСКА, Локо Пд, Ботев Пд и Спартак Вн: Промяната в българския футбол е наложителна!

Вижте призива на привържениците

Фенове на ЦСКА, Локо Пд, Ботев Пд и Спартак Вн: Промяната в българския футбол е наложителна!

Футболни фенове на ЦСКА, Спартак (Варна) и пловдивските Ботев и Локомотив изпратиха до редакцията на Novsport.com декларация с искане за промяна в българския футбол, която публикуваме без редакторска намеса:

ДО ФУТБОЛНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

Само три дни остават до чакания с надежда от любителите на футбола у нас конгрес на БФС. Надежда за промяна, за едно ново начало.
А нужда от промяна има и тя е крайно наложителна, дори закъсняла... Защото когато някой не се справя със задълженията си, най-нормалното нещо е да бъде заменен от друг. Така е във всяка функционираща организация. А когато не просто не се справяш, а се проваляш с гръм и трясък, доказвайки неумението си, но продължаваш безочливо да искаш властта - трябва да бъдеш изритан!

Красноречива оценка за работата на БФС е броят на присъстващите на мачовете на националния отбор. Не са далеч дните, в които стадион "Васил Левски" се пукаше по шевовете в решаващи мачове и то срещу отбори от нашата черга. Срещите на националите в последните години са истинско мъчение за българския фен, а резултатите - кой от кой по-срамен. Показателни са и транспарантите и скандиранията, които от години огласят трибуните в местното първенство - "във възхвала" на футболния съюз. Руините по българските стадиони и условията, в които тренират подрастващите. Мениджърските и шуробаджанашки схеми - услужливо опичащи поредния трансфер или пък отказващи десетки таланти от играта, защото някой друг "трябва да играе". Това са само част от "добрите" практики, успешно наложени от това ръководство на БФС в последните години. Практики, които разбира се, отдавна са изкоренени в белите футболни държави.

Провалът на това ръководно тяло на съюза е грандиозен и е дори скандално, че тези хора не просто не изявиха желание да си тръгнат доброволно досега, ами напротив - здраво са се вкопчили във властта и не пускат. Организират си фиктивни избори с предварително подсигурен вот от стотиците аматьорски клубове, чиито гласове тежат точно толкова, колкото на всеки един от големите отбори у нас. Позволяват си обидни коментари към потенциалните управленчески качества на другите кандидати. Чудим се - от каква позиция и на база на какво? Вероятно националите са играли на последните европейски и световни първенства, но ние сме го проспали като произволен член на изпълкома. Или местните ни школи вече са балканската "Ла Масия" и не спират да бълват играчи, които ежегодно поемат към Англия, Германия, Испания за милиони евро? И това ни е убягнало по-рязко от пляскането с ръце на футболен президент, танцуващ на песен на известна фолк певица. Е, ако не друго, поне имаме стадиони и бази за чудо и приказ, та рано или късно ще стане! А, чакай малко...
Време е целият този фарс да приключи. Време е най-накрая да погледнем нагоре и да направим опит да се отлепим от дъното. Кардиналната промяна е жизненоважна и друг начин няма! Защото рибата се вмирисва откъм перуката!

Алтернативата е ясна - Бербатов, Мартин и Стилиян са тотален антипод на футболното статукво. Видели практическата част на нещата от най-високо, те познават добре материята не само на теория. Представиха подготвен екип и подробна програма пред множество клубове. Можем да се хванем на бас, че най-близкото до това, което някога Борислав Михайлов е презентирал пред потенциалните си избиратели, е било написано с химикал върху салфетка в местна кръчма.

Тук говорим за съвсем различно ниво. Сблъсъкът е на две противоположни идеологии, това са два съвсем различни свята.

Ние, футболните фенове, винаги сме били силен коректив, защото обичаме безкрайно отборите си и искаме само най-доброто за тях. Нашата любов е различна, трудноразбираема, но по-силна от много други, защото е безкористна. Ние не можем да бъдем подлъгани и нашето доверие се печели трудно. А изгубиш ли го - връщане няма.

Искаме да използваме този момент, за да призовем всички наши съмишленици, без значение от клубните пристрастия, да се присъединят към нас в подкрепата ни към Бербатов и екипа му във вторник. Защото футболът е за нас - феновете!

Надяваме се и че всички гласуващи ще го направят с хладен ум и без страх, въпреки заплахите от сегашното ръководство на БФС, които несъмнено са много. Мислете за бъдещето на любимата ни игра и децата, които я обичат в България! Една мрежа с топки или сак с екипи със сигурност ще ви обезпечат за няколко месеца или дори цял сезон. Но ще бъдете ли чисти пред себе си, подкрепяйки за пореден път виновниците футболът у нас да е на това ниво?

ВТОРНИК, 09:00 ч., ПИЛОНИТЕ НА "НДК".

ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА!

ПОДКРЕПЕНО ОТ:

Фен клуб "Сектор Г"

Фен клуб "Локомотив Пловдив"

Клуб на привържениците на "Ботев" Пловдив и Обединени фракции "Бултрас"

Синдикат 12 (Спартак Варна)
"

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

Ахмедов от Спартак Вн се цели в рекорд

Вижте какъв

Киселичков: Добруджа трябва да играе така, както днес след почивката

„Изгубихме един мач точно за 10 минути през първото полувреме“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки