ЗРЕЛИЩЕ ВЪВ ВЕГАС: Фюри отново нокаутира Уайлдър и защити световната си титла (ВИДЕО)

Британецът спечели страхотен сблъсък, преминал през обрати и 4 нокдауна, за да остане непобеден в кариерата си

ЗРЕЛИЩЕ ВЪВ ВЕГАС: Фюри отново нокаутира Уайлдър и защити световната си титла (ВИДЕО)

Тайсън Фюри остана непобеден в свръхтежката категория на професионалния бокс и защити световната си титла във версия WBC, след като нокаутира Дионтей Уайлдър в 11-ия рунд на един от най-интригуващите мачове на XXI век.

Британецът се наложи в епичен дуел с множество обрати, 4 нокдауна и брутален нокаут в Лас Вегас, за да запише своята победа №31 в 32-рия си двубой в своята кариера.

Цели 22 от успехите на Циганския крал са с нокаут, а единственото му равенство бе именно срещу Уайлдър в първия сблъсък помежду им през 2018 година. Фюри спечели втория през 2020-а, отново с нокаут, както го стори и в неделния ден.

Днес двамата не бързаха да излязат на ринга в препълнената зала „Т-Мобайл Арена”, в която присъстваха куп звезди, включително Шакил О`Нийл, Райън Гарсия и Терънс Кроуфърд.

Американецът се появи пръв, с доста олекотена за стандартите му "униформа", докато Фюри се появи зрелищно под звуците на парчето на AC/DC Highway to Hell и облечен като римски легионер.

Той доминираше през по-голямата част от мача, въпреки че на два пъти падна в нокдаун в четвъртия рунд, а Уайлдър да започна по-дейно срещата.

35-годишният Уайлдър започна по-активно в първите два рунда, в които Фюри беше предпазлив, но Циганския крал избухна в края на третия рунд и свали Уайлдър в нокдаун, след което се опита да приключи мача, но рундът свърши. Бронзовия бомбардировач изглеждаше в тежко положение в четвъртия рунд, но демонстрира, че има най-тежките удари в дивизията и с изненадваща атака свали Фюри на земята, а малко след това го направи отново. Британецът дочака края на гонга и постепенно се стабилизира, като от шестия рунд нататък доминираше. В десетия рунд Уайлдър отново падна в нокдаун, но се изправи. В 11-ия рунд той вече нямаше сили да се защитава и понесе поредица от тежки удари, като един от тях го прати на земята и сложи край на мача.

По този начин приключи една от най-интересните трилогии в тежка категория в последните години. Първият мач между Фюри и Уайлдър през 2018 година завърши с драматично равенство, а през февруари 2020 Фюри нокаутира съперника си в седмия рунд, за да вземе пояса на Световния боксов съвет (WBC). Днес той направи категорична защита на титлата си и продължава да няма загуба в 32 мача (31 победа и 1 равенство).

За успеха си днес Тайсън Фюри ще получи 30 милиона долара, докато Дионтей Уайлдър си осигури 20 милиона долара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки