Сензациите в пресата: Левски следи изпуснати юноши, засилен интерес към виртуалните билети

На „Герена“ мълчат кого ще подкрепят за президент на БФС, ФИФА ще сменя правилото за засада, Тунчев дава шанс на юноша на Векта и още…

Сензациите в пресата: Левски следи изпуснати юноши, засилен интерес към виртуалните билети

Сензациите в пресата днес, неделя, 10 октомври 2021 година:

„Мач Телеграф“: ФИФА ще сменя правилото за засада
Италианската версия на „Sky Sport” разкри че ФИФА се готви за промени в правилото за засадата. Световната футболна централа ще тества вариант, който облагодетелства нападателите. В експерименталната версия линията на засадата ще минава по задния крак на атакуващия футболист и по най-предната точка в тялото на защитника, което дава минимум половин метър бонус за играча в атака. Според действащите в момента правила засада има, ако която и част от тялото на нападателя (освен ръцете) е пред бранителя. Италианската футболна федерация е предложила на ФИФА новото правило да се тества в първенството на юношите до 18 години.

„Тема спорт“: Засилен интерес към виртуалните билети на Левски

В петък Левски пусна в продажба виртуалните билети за двубоя от 12-ия кръг на Първа лига срещу Пирин Благоевград. Както е известно, сините отнесоха сурово наказание след последния двубой от първенството срещу Лудогорец (2:4) и трябваше да платят глоба от 9300 лева. Но това не бе единственото и столичани бяха наказани да домакинстват в един мач без публика. По този начин на 23 октомври от 18:45 часа трибуните на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" ще бъдат тихи и на тях няма да има привърженици на Левски. Цената на билетите за двубоя е 10 лева, а фенове-те на сините вече се активизираха в закупуването им. Ръководството на столичани пусна в продажба целия капацитет на стадиона. Само за ден бяха изкупени над 1000 бройки. До двубоя с Пирин Благоевград има още много време и от Левски се надяват, че ще успеят да разпродадат целия стадион в навечерието на двубоя. Така ще постъпят свежи средства в касата на клуба. Това се случи при 106-ия рожден ден на клуба, когато имаше сериозни рестрикции заради пандемията от COVID-19.

„Мач Телеграф“: Левски следи и изпуснати юноши

Левски ще следи изкъсо и своите юноши, които са били изпуснати по една или друга причина в последните 3 години. Такъв случай, например, е Ивайло Иванов, който е брат на Станислав Иванов -Стаси.Той си тръгна от „Герена“ без да получи шанс при мъжете, след като не му бе предложен договор през лятото на 2020 година. Тогава целта на „сините“ бе да съберат първи отбор, а играчите от школата бяха оставени на заден план. От „Герена обаче са си запазили правото да си върнат без проблем Иванов, както и останалите момчета, след като в замяна не са търсили от клубовете парите, които им се полагат по правилата на ФИФА за изграждането на младите футболисти.

„Тема спорт“: На „Герена“ мълчат кого ще подкрепят за президент на БФС
48 часа преди конгреса на БФС от Левски все още не са излезли с позиция кой от кандидатите ще подкрепят. От „Герена“ продължават да мълчат по темата и явно нямат намерение да разкрият за кого ще гласуват и дали ще подкрепят статуквото. ЦСКА издигна кандидатурата на Бербатов, докато сините пасуват, въпреки че многократно са изразявали позиции против настоящото управление. Станимир Стоилов призна, че симпатизира на сегашния президент Борислав Михайлов. Преди това обаче собственикът Наско Сираков бе заявил, че иска промяна.

„Тема спорт“: Тунчев дава шанс на юноша на Векта

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев ще удължи пробите на Росен Колев. Той бе тестван в съботната контрола срещу Царско село. Проверката, която се игра в столицата, бе спечелена с 2:0 с голове на Емил Янчев и Венсан Марсел през второто полувреме. За попадението на втория асистира именно Колев. Той се появи на терена след почивката и действа като ляв халф-бек. 26-годишният футболист тренира от 4 дни с черно-белите, като тестовете му ще бъдат по-дълги. Росен Колев е юноша на пловдивския ФК Векта и играе като ляв бек и ляв външен халф, пише plovdiv24.bg. В спаринга с Царско село участие взе и юношата на Локомотив Иван Сулев (роден 2006 година). Интересното е, че след контролата столичани уволниха треньора Антони Здравков и щаба му. Очаква се той да бъде наследен от Любослав Пенев. Локо Пловдив стартира много лошо кампанията. Тимът има само една победа в 9 мача и заема едва 12-о място в класирането. На черно-белите им предстои домакинство на Арда. Сблъсъкът на "Лаута" е в петък, 15 октомври, от 20:15 часа.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки