Боби Михайлов: Поставям си отлична оценка - БФС е прозрачна организация, корупция няма

Президентът на централата обясни за сградата на "Иван Асен" II и писмото от Платини

Боби Михайлов: Поставям си отлична оценка - БФС е прозрачна организация, корупция няма

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов гостува в предаването "120 минути" по bTV два дни преди извънредния конгрес на родната централа. Михайлов, който е кандидат за пети пореден мандат, заяви, че БФС е прозрачна организация, а корупция във футбола ни няма.

 
"Работата си по развитието на българския футбол оценявам с пет, шест за прозрачността на БФС като организация и шест за справяне с корупцията в българския футбол, защото такава няма.", каза Михайлов.
 
"Не ми хареса мачът с Литва, но има и такива. Когато гледаш такъв мач, не е приятно, но така или иначе президентът на БФС и изпълнителният комитет са длъжни да осигурят условията за провеждането на тези двубои, подготовката. Дали са 16 години или са 2 - това няма никакво значение. Треньорите се сменят, поколенията се сменят. В момента има смяна на поколенията. Разчитам треньорът да сглоби състава, че да могат да се борят за класиране на голямо първенство."
 
Запитан дали е имало момент от управлението му, в който се е замислял за оттегляне, Михайлов отговори: "Беше около момента, в който и аз го усетих и с външна помощ си подадох оставката. Стоейки отстрани година и половина, видях свои грешки, видях грешки на управлението. Видях и, че може да се направи още повече, особен от човек, който е бил толкова дълго време и носи своята отговорност. Затова реших да се кандидатирам пак."
 
"Всички хора, които ще бъдат в залата след два дни, знаят какво съм дал и какво съм правил. С опита и поуките от грешките мога да дам нещата да продължат да се случват и да има една стабилност във футбола. От другата страна, която и да е тя, виждаме агресивно поведение. Говори се, че трябва промяна, но навсякъде трябва промяна. Става въпрос дали тази промяна ще е към нещо по-добро, или просто е за "стани да седна".
 
Той обясни за сградата на "Иван Асен II" и за писвото от Мишел Платини.
 
"Футболният съюз тегли кредит за пет милиона лева, който трябва да се върне за пет години. Имаше обаче нещастен случай с шефа на програмата на УЕФА. Последва проблем с изплащането на сумите, спечелени от нас. Тогава заложихме тази ипотека, заложихме и това бъдещо плащане. Банките бяха консервативни и освен сумата от УЕФА, която заложихме, искаха и сграда. Затова трябваше да ипотекираме сградата. През 2019 година е изплатена, от 2020 сградата е напълно собственост на БФС.
 
Писмото от Мишел Платини? Това писмо на Платини е в отговор на мое писмо. През 2012 година бяхме одобрени за изграждане на тази база. През 2012-а получаваме разрешително за строеж. Ако сте чували Боянските баби, имаше три дела, спечелени от държавата. Инвестицията е на Футболния съюз чрез УЕФА и ФИФА. Платини пита защо се бави строежът, защото започваме уреждане на документацията през 2013 г. Сторителството започва 2014 г. Тази земя е публично-държавна собственост. Делата се водеха от инвеститора и държавата. Това писмо е за подпомагане българските власти на всякакво ниво да се завършат всички проблеми с документацията", каза Михайлов.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки