Топ 3 най-добри футболисти на всички времена на ФК Милан

Вижте кои са те

Топ 3 най-добри футболисти на всички времена на ФК Милан

Футболен клуб Милан е известен със своите класни играчи. Кои са топ футболистите, носили червено-черната фланелка според едни от най-добрите онлайн букмейкъри?

Рууд Гулит

Милан се гордее с някои от най -добрите играчи на Холандия в своите редици от години, които са гравирали имената си в редицата на росонерите. Един от тях беше известният Рууд Гулит.

Премествайки се от ПСВ Айндховен срещу тогавашната рекордна такса, неговото въздействието беше толкова дълбоко, че клубът вдигна титлата в Серия А за първи път от девет години по време на дебютния му сезон. Той спeчели още две титли в лигата, както и две европейски купи по време на блестящата си кариера в Италия. Неговата визия и интелигентна игрa спечелиха феновете на Милан за отрицателно време и той по право е възхваляван като един от най –великите играчи, които някога са обличали червено-черната фланелка.

Марко ван Бастен

Кариерата на Ван Бастен беше прекратена преждевременно поради контузия на 28 -годишна възраст, но нападателят имаше време да си изгради име като един от най -добрите чуждестранни играчи, които да украсят италианския футбoл.

Преминавайки от Аяксв Милан през 1987 г., Ван Бастен печели три титли от Серия А, както и две европейски купи, като вкара невероятните 125 гола в 201 излизания на росонерите.

Паоло Малдини

Помислете за играч с един клуб и е вероятно Паоло Малдини да е първият, който да се появи в главата ви. Ако не е, тогава значи, че трябва да бъде, защото Милан имаше късмет да го има.

Говорим за г -н Милан. Говорим за седемкратен шампион от Серия А. Говорим за петкратен носител на Европейска купа и Шампионска лига. Малдини е рекордьорът на Милан и страхотен защитник. С право е наречен Il Capitano.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки