ОБЗОР: Балкан спечели точка срещу Беласица и запази първото място

24 гола паднаха в десетте мача от 12-ия кръг на ЮЗ Трета лига

ОБЗОР: Балкан спечели точка срещу Беласица и запази първото място

 Нови десет мача от 12 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига. Отбелязани бяха общо 24 гола, от които 10 за домакините и 14 за гостите. 

 
На стадион "Цар Самуил" в Петрич се изигра дерби мача между местния Беласица и Балкан Ботевград. Още след първия съдийски сигнал на Волен Чинков футболистите на домакините се впуснаха в атака и търсеха начин за отбелязване на ранен гол. Но ударите на петричките нападатели бяха изключително неточни. Едва в 13-ата минута отличният и в този мач централен защитник Валентин Костов се оказа най-съобразителен в наказателното поле на балканци и при създаденото меле изпрати топката неспасяемо в мрежата на Костадин Котев за 1:0. До края на първата част футболистите на Беласица правеха всичко друго, но не и да реализират многобройните си голови положения пред противниковата врата. Втората част на срещата също започна с натиск на петричките футболисти и естествено с пропуски. В 50-та минута при единствената си до момента атака Николай Цветков от гостите изведе Павел Петков, който пред очите на Аспарух Шамкалов и Мартин Русков навлезе в наказателното поле и насочи топката в далечния ъгъл на вратаря Кирил Георгиев за 1:1. От този момент нататък футболистите на ботевградския тим се затвориха стабилно отзад и напред – каквото стане, търсейки начин за запазване на резултата. Тактиката им успя, защото  продължиха  и пропуските на домакините. С този резултата се запази разликата от 6 точки между отборите на Балкан и Беласица, а четата на Иван Редовски остана на върха на таблицата.
 
На стадион" Мусала" в град Рила се срещнаха отборите на Пирин ІІ и Банско от едноименния град. По-зрелият и по-дейният отбор на терена бе този на гостите, които с гола на Денис Ангелов успяха да спечелят трите точки, с които вече са на 14-то място с 15 точки, а Пирин ІІ остана 17-ти с 4 точки. 
 
Отборът на Надежда Доброславци победи като домакин Рилски спортист Самоков с 2:0. Головете за отбора-победител отбелязаха Валентин Миленов от дузпа в 35-та минута и Станислав Благоев в 45-та минута. През втората част на срещата опитите на футболистите от двата отбора да отбележат нови голове се оказаха безуспешни и така отборът на Надежда прибави три точки към актива си и вече е 18-ти с 6 точки, а Рилски спортист – 12-ти с 16 точки. Под ръководството на новия си старши треньор Румил Жотев отборът на Надежда играе коренно различен футбол и от 4 срещи до момента с него има два равни, една загуба и първа победа в първенството.
 
В Костинброд едноименния тим и Ботев Ихтиман завършиха наравно 1:1. През първата част на мача не беше отбелязан гол в срещата. В 47-ма минута Калоян Яновски изведе Марио Геров, който откри за 1:0. Опитите на футболистите на гостуващия тим от Ихтиман да променят резултата се осъществиха едва в 82-ра минута, когато от статично положение от 27-28 метра Станислав Катранков отбеляза рядко красив гол за 1:1. След мача наставникът на гостите Валери Свиленов сподели, че резултата е нереален и вместо с 3-4 гола разлика в тяхна полза при единствена атака на домакините се е стигнало до отбелязване на гол. Старши треньорът на Костинброд Любомир Божанков заяви, че чувства някакви вина и той, за да не се спечели този двубой. Костинброд са 17-ти със 7 точки, а Ботев Ихтиман – 13-ти с 16 точки.
 
В град Сливница местния Сливнишки герой загуби от ФК Кюстендил с 0:1. Единственият гол в срещата отбеляза Александър Александров-Аци в 59-та минута. „На два пъти уцелвахме гредите след удари на Денислав Минчев и Марио Йорданов. Надиграхме тотално отбора на ФК Кюстендил, но така и не можахме да реализираме головите си положения. Една грешка на Стефан Аличков, топката попадна у голмайстора на гостуващия тим и неговото попадение се оказа решаващо в двубоя”, сподели Петър Малинов-наставник на Сливнишки герой. ФК Кюстендил вече е 4-ти с 26 точки, а Сливнишки герой – 11-ти с 16 точки. 
 
На стадион "Орчо Войвода" в Панагюрище местния Оборище победи трудно Вихрен Сандански с 3:2. Петричанинът Васил Тачев отбеляза две попадения в 23-та и 44-та минути, а капитана Георги Нетов в 62-ра минута реализира отсъдената дузпа за Оборище. За гостите точни бяха Александър Якимов  в 32-ра и Димитър Макриев в 45-та минути. След мача президентът на ФК Оборище Илия Анчев сподели: „Независимо от непрекъснатия дъжд теренът ни издържа и позволи на футболистите на двата тима да покажат това, на което са способни. На два пъти повеждахме с голове на Васил Тачев, който вече има осем попадения в досега изиграните срещи. На два пъти гостите изравняваха резултата. Всичко това подсказва,  че мачът наистина беше много оспорван , изпълнен с доста интересни моменти. Все пак, макар и от дузпа, която главният съдия Йото Гарабедов отсъди за спъване на Венцислав Гурков, нашият капитан бе точен от бялата точка и донесе победата на отбора. Искам да подчертая, че играта на Вихрен бе също на много добро равнище”.  Наставникът на Вихрен Емил Велев сподели: „Стана добър мач на много добър терен, за което поздравявам ръководството на клуба. На два пъти изравнявахме в резултата. Накрая при въздушен двубой главният съдия Йото Гарабедов видя дузпа за нарушение на Александър Мицев срещу футболист на домакините. Георги Нетов бе точен и така загубихме мача. За мен дузпата беше спорна, но все пак всичко е в правата на главния съдия. Станалото – станало. Вече мислим за следващия мач срещу Левски Чепинци”.След точи мач отборът на Оборище се намира на 3-то място с 26 точки, а Вихрен е 15-ти с 11 точки.
 
Септември ІІ София победи като гост Хебър ІІ Пазарджик с 3:1. Това беше мач, изпълнен с много емоции и обрати в резултата. В 22-ра минута Даниел Кадьов от отбора на домакините открива резултата.  В 63-та минута Димитър Харизанов си отбеляза автогол и резултата е изравнен – 1:1. Теодор Белнейски в 73-та минута извежда отбора на гостите за 1:2, а в самия край на срещата Теодор Цветков оформя крайното 1:3. С тази победа отборът на Септември ІІ е вече 9-ти със 17 точки, а този на Хебър ІІ – 16-ти с 9 точки.
 
Пирин Гоце Делчев победи Левски Чепинци като гост с 2:0 с голове на Любомир Гуцев в 41-ата и Ангел Джунов в 67-ата минути. Пирин Гоце Делчев са вече 6-ти с 23 точки, а Левски Чепинци - 20-ти с 1 точка.
 
На градския стадион в Етрополе местния Чавдар и Пирин Разлог завършиха при нулево равенство. Старши треньорът на домакините Йордан Юруков се оплака за първи път в кариерата си от съдийството. „Две чисти дузпи за игра с ръка в наказателното поле от защитници на Пирин Разлог и не последва сигнал от страна на главния арбитър Антонио Антов. Надиграхме тотално отбора на гостите. Девет чисти голови положения не реализираха нашите футболисти. Владимир Тачев веднъж разтресе страничната греда зад вратаря на гостите. Отборът на Пирин Разлог нито веднъж не се озова в близост срещу нашата врата. Футболът е на голове. Напълно незаслужен резултат”, заяви Йордан Юруков. След този мач отборът на Чавдар е на 7-мо място с 21 точки, а Пирин Разлог – 10-ти със 17 точки. 
 
Във Владая местния Гранит претърпя загуба от Витоша Бистрица с 1:3. Далеч по-добрият отбор на терена беше този на гостите, които поведоха с гол на Цветомир Вачев. Здравко Панев покачи на 0:2, а Антонио Михов  направи резултата класически – 0:3. В самия край на срещата Мариан Хаджиев от отбора на Гранит отбеляза почетното попадение за 1:3. „Мачът се игра на изключително лош  терен. Футболистите, на които гласувах доверие, показаха мъжество и характер и напълно справедливо се поздравиха със спечелването на трите точки”, сподели старши треньорът на Витоша Николай Христозов. Този мач бе ръководен очаквано на много високо ниво от главния съдия Димитър Буров, асистиран от Иво Колев и Мартин Михайлов, ІV съдия беше Валентин Стефанов, а делегат-Валентин Лазаров. След тази победа отборът на Витоша е на 2-ро място с 27 точки, с 4 по-малко от лидера Балкан, а Гранит е 8-ми с 18 точки. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки