Спартак Склаве удари с 4:2 гостуващия Левуново 2014

Новообразуваният Спортист 1959 Падеш с първа победа като гост срещу Граничар Логодаж

Спартак Склаве удари с 4:2 гостуващия Левуново 2014

На стадиона в Склаве в мач от 6 кръг за първенството на областна група Струма-1 се срещнаха отборите на местния Спартак и Левуново 2014 от едноименното селище.

Този двубой беше наблюдаван с много голям интерес от около 300 зрители, които очакваха добри неща от два от известните отбори, заемащи призови места в последните първенства на групата. В 5-та минута след изпълнение на пряк свободен удар от около 30 метра, изпълнен от Николай Вълков, вратаря на домакините не успя да укроти кълбото заради непрекъснат валеж от дъжд и при мелето Александър Черкезов от гостите изпрати топката в мрежата за 0:1.

Това не се понрави на футболистите на Спартак и те търсеха начин за изравняване на резултата. Това успяха да сторят в 25-та минута, когато при въздушен двубой Венелин Костадинов успя да се пребори за топката и я насочи към свободния Васил Феридаров, който от границата на наказателното поле я изпрати в далечния ъгъл зад стража на Левуново за 1:1. Десет минути по-късно при образцова контраатака на гостите Милан Маджиров с прехвърлящ удар от 24-25 метра успя за излъже вратаря на домакините  за 1:2.  При този резултат завърши първата част на срещата.

През второто полувреме футболистите на Спартак играеха по-мъжествено и с хъс за победа, и успяха. В 65-та минута след изпълнение на ъглов удар Васил Феридаров се възползва от недобрата намеса на стража на гостите и топката се оплете в мрежата за 2:2. В 75-та минута при атака, подета от центъра от Илия Атанасов, последва отлично извеждане на Васил Феридаров в наказателното поле на гостите, последва силен шут във  вратата на Левуново за 3:2. В 82-ра минута от 35 метра Васил Феридаров отбеляза рядко красив гол и резултата набъбна на 4:2.

След мача футболистите на Спартак Склаве ликуваха, и имаше защо. „Постигнахме много ценна и авторитетна победа срещу коравия състав на Левуново”, сподели Николай Георгиев от ФК Спартак Склаве. Следващият мач на футболистите на Спартак ще бъде в с.Падеш срещу новосформирания отбор Падеш 1959.

Междувременно, на отлично подготвения терен в село Логодаж, отборите на Граничар и Спортист 1959 от Падеш изиграха интересно футболно дерби с интрига до последните минути в друг мач от 6 кръг за първенството на областна група Струма-1.

Още в 1-та минута на двубоя, домакините поведоха след пряк свободен удар, отсъден  в наказателното поле, за върната топка към вратаря Георги Георгиев. Централния  нападател, в този мач започна като вратар, поради отсъстващите  Вакашински и А. Николов, наказания М. Христов, а 4-тия вратар Камбитов остана резерва, заради болки в глезена.

Въпреки това Георгиев се представи отлично под рамката на вратата. Постепенно нашите момчета се отърсиха от шока, заиграха добре и до края на полувремето постигнаха пълен обрат с два гола на  Кристиян Крушов,вторият от дузпа. За съжаление голмайстора бе контузен и заменен на почивката от младия Дени Петкашев.

В началото на второто полувреме страстите се нажежиха и се стигна до два червени картона. Силно представилия се деветнайсетгодишен Георги Янков бе изгонен заедно с играч на ФК Граничар. В тези минути домакините бяха по-активни и пропуснаха няколко добри възможности за гол, една от тях след красива странична ножица на неостаряващия Тодор Рангелов.

Двайсетина минути преди края, след центриране от ляво, Боян Петров   бе оставен сам в наказателното поле и с глава изравни резултата - 2:2. Последва втора контузия за играч на гостите - Стефан  Стоянов, който  напусна терена.

Поради липса на повече резервни полеви играчи, треньорът направи нестандартна смяна. На вратата застана резервния вратар Иван Камбитов, а пазещия до момента Георги Георгиев, бе пратен на върха на атаката. Този ход се оказа печеливш. Три минути преди края след  изпълнен отлично корнер от Марти Байов, Георги Георгиев се извиси и отблизо с глава вкара победното попадение за 2:3.  Това бе първа победа като гост на новосформирания отбор на Спортист 1959.

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки