ПОДВИГ: Хебър отстрани Лас Палмас в Шампионската лига (ВИДЕО)

След "златен гейм"

ПОДВИГ: Хебър отстрани Лас Палмас в Шампионската лига (ВИДЕО)

 Волейболният шампион на България Хебър Пазарджик продължава участието си в Шампионската лига след победа със златен гейм над испанския Гуагуас Лас Палмас. Пазарджишките "тигри" спечелиха с 3:1 ( 25:20, 25:27, 25:16, 25:18). В златния гейм момчетата на Камило Плачи надделяха над испанския си противник с 15:13. 

 

Волейболистите на Хебър стартираха изключително мотивирани и нахъсани на свой терен. Стабилното посрещане им позволи добра организация на играта и те започнаха да диктуват развоя, като поведоха с 10:7 и 12:9. Задачата да бъде неутрализиран основният нападател на гостите Йосвани Ернандес се получаваше. Емоцията, която липсваше в първата среща, сега бе налице и действаше в полза на домакините. Опитният Тодор Алексиев се развихри и показа класата си, като се нагърби да отиграва най-важните моменти. След равенство 17:17, Хебър поведе с 23:19, а Алексиев бе неспасяем. Това бе преломен момент и „тигрите“ спечелиха първия гейм, като взеха важно предимство.

 

 

 

Втората част показа, че няма нищо лесно, а битката продължава с пълна сила. Двата съперника паказаха изключително равностойна игра, като се сменяха във водачеството с минимално предимство. При 14:14 на полето се появи Пламен Шекерджиев, който замени Тодор Алексиев. След негово изпълнение на сервис, съотборниците му поведоха с 16:14, но не успяха да запазят предимството си. Тимът на Гуагуас изравни при 19:19 и отново играта бе точка за точка. Хебър имаше мачбол но не успя да го оползотвори, а интригата бе пълна. В крайна сметка този път в решителните минути испанците показаха по-голяма устойчивост. Сервисът на Ернандес бе с ключов, а Гуагус се наложи с 27:25, като изравни 1:1 .

 

 

 

Пазарджиклии демонстрираха, че бързо се съвземат от трудни ситуации и в третата част отново намериха своя ритъм. Смените, предприети от треньорския щаб пък сработиха перфектно. На полето се появиха Стойко Ненчев и Пламен Шекерджиев, които дадоха своя принос за успеха. След първоначално равенство, при 11:11 началният удар на Хебър заработи и даде предимство. „Тигрите“ буквално изригнаха и отбелязаха точкова серия, като поведоха с 15:11. Това стъписа противника и доведе до грешки на основни играчи, включително и основният им точноносец Ернандес. Нашите запазиха стабилност, сервисът продължи да тормози противника и Хебър затвори гейма с разлика, като поведе с 2:1 гейма.

 

 

 

Това даде още по-голям импулс за българския първенец, който започна да играе още по-уверено. Италианското попълнение Якопо Масари се развихри, а Тодор Алексиев отново започна да носи отбора. Тимът ни взе водачеството 9:7, като увеличи преднина си на седем точки 21:14. Разликата бе разгромна и въпреки всички усилия на испанците Хебър спечели гейма и вкара мача в Златен гейм.

 

 

 

В решителния гейм треньорът на Гуагуас смени нареждането, което се оказа печеливш ход, а съперникът показа повече устойчивост. След равностойност 5:5 испанците поведоха с три точки 8:5. Хебър обаче показа страхотен характер и изравни при 9:9 след сервис на Иван Станев. При 11:11 отново ключова смята даде примство като Стойко Ненчев отбеляза успешен сервис и Хебър поведе с 13:11. Въпреки че съперникъ се доближи до точка Хебър показа стабилност и запази предимството си като наложи волята си с 15:13, а с това триумфира и с крайната победа.

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки