loader

ФАНТАСТИЧНО! Гришо е на полуфинал в Мастърса на Индиън Уелс (ВИДЕО)

Българинът продължи победния си ход срещу поляка Хуркач - 3:6, 6:4, 7:6 (2) за 2,37 часа в епична битка

Григор Димитров постигна втори пореден знаменит обрат на Мастърса в Индиън Уелс, който го класира сред най-добрите четири на турнира. В 1/4-финала Димитров изостваше с 0:1 сета от Хуберт Хуркач, но отново показа, че е в добра форма и обърна развоя на мача, стигайки до крайния успех с 2:1 (3:6, 6:4, 7:6 (2)). 

Епичният сблъсък продължи над два часа и половина. В спор за място на финала хасковлията ще се изправи срещу Камерън Нори, който даде само два гейма на Диего Шварцман.

 

ПЪРВИ СЕТ

 

Мачът започна със сервис гейм на Хуркач, който даде само точка на българина. Григор беше още по-убедителен в сервис гейма си, печелейки го на нула. Отговорът на поляка също бе гейм на нула. В четвъртия гейм Димитров първо прати топката в аут, а след това мрежата не му помогна достатъчно, но все пак българинът взе подаването си изравни резултата - 2:2. В петия гейм също не се стигна до точка за пробив и Хуркач поведе с 3:2. 

 

В своя сервис гейм хасковлията поведе с 40:0, но след това грешка при мрежата и топка в аут, притесниха феновете му, а българинът все пак успя да се справи и да изравни - 3:3 гейма. Полякът продължи с добрата си игра и спечели своето подаване на нула. Първата точка за пробив в двубоя бе за Хуберт Хуркач в осмия гейм - ретур в аут върна равенството 40:40, а след това Григор изигра страхотен диагонал, който принуди поляка да прати топката в мрежата. Следващото разиграване бе изключително зрелищно, но накрая Димитров прати топката в аут за ново равенство в гейма - 40:40. Грешка при ретур на Хуркач, но лош слайс на хасковлията доведе до ново равенство. Топка в мрежата от ракетата на Димитров донесе нов скрит сетбол за поляка. Той не се справи с ретура и българинът отново се върна в гейма, но направи двойна грешка, която доведе до предимство за Хуркач. Първият пробив в двубоя дойде след топка в аут на Григор. Давайки само точка на Димитров в деветия гейм, Хуркач спечели първия сет с 6:3. 

 

 

ВТОРИ СЕТ

 

Вторият сет започна със сервис гейм на Григор, спечелен на нула. Българинът стигна до първата си брейк точка при първия сервис гейм на поляка във втората част и още при първата си възможност успя да вземе подаването на съперника си. Хуркач отговори с пробив, за да се върне в сета. Полякът имаше известни затруднения на свой сервис, но със седмия си ас в срещата успя да изравни резултата в геймовете - 2:2. Димитров бързо спечели следващото си подаване, давайки само точка на Хуркач. Полякът отговори със същото. 12-тият в света стигна до две точки за пробив в седмия гейм, а българинът отрази първата с хубав смач, а втората с добра игра на мрежата. Топка в мрежата и аут от ракетата на Хуркач позволи на българина да си вземе подаването. Полякът не изпита затруднения в своето подаване и го спечели на нула. 

 

Хасковлията поведе с 40:0 в деветия гейм, Хуркач успя да спечели точка, а след това при играта на мрежата късметът се усмихна на Григор и топката не успя да закачи линията, с което българинът взе подаването си, за да поведе с 5:4. Полякът направи двойна грешка, за да се стигне до равенство 40:40 на негов сервис, но след това успя да стигне до предимство. С къс диагонал Димитров отново възстанови равенството, но Хуркач отговори с ас. Хубав диагонален удар на Димитров доведе до ново равенство, а след това хасковлията стигна и до сет бол. Мрежата помогна на Димитров, за да изравни сетовете, като българинът, разбира се, се извини на съперника си. 

 

 

ТРЕТИ СЕТ 

 

Григор сервира първи в третия сет и спечели подаването си, за да поведе с 1:0. С добър сервис Хуркач успя също да вземе своето подаване в началото на третата част. Сгрешен форхенд на Григор Димитров даде шанс на поляка да поведе с 30:15 в третия гейм. Последва страхотно разиграване, в което Димитров направи добър слайс, а след това и "хот-дог", но накрая прати топката в аут, което доведе до две брейк точки за Хуркач. Втората, от които, бе изящно отразена от Григор Димитров. Топка в мрежата от ракетата на 12-ия в света донесе предимство на българина, който успя да си вземе подаването. 

 

 

Бекхенд в аут и форхенд по диагонала, завършил в мрежата дадоха предимство на Хуркач в четвъртия гейм, а след това полякът направи 12-ия си ас и лесно си взе подаването за 2:2. При следващото си подаване Димитров нямаше такива проблеми, като в третия гейм и отново поведе с 3:2. Григор стигна до брейк пойнт в шестия гейм, но прати топката в аут, а след това допусна непредизвикана грешка, която доведе до предимство за Хуркач. Страхотен форхенд на българина и грешка от форхенд на поляка - нова брейк точка за Григор, който този път се възползва по най-добрия начин и проби подаването на Хуркач. 

 

Окрилен от пробива Димитров показа страхотен тенис в следващия гейм, като съперникът му успя да вземе само точка и показа нервност, а българинът поведе с 5:2. Полякът все пак успя да запази самообладание и взе следващия си сервис гейм на нула. Полякът поведе с 30:15 на сервис на Григор, а българинът успя да възстанови равенството с удар по правата. Дълго разиграване, завършило с топка в мрежата от ракетата на Димитров, доведе до брейк точка за Хуркач, който успя да се възползва от нея и да върне пробива. Десетият гейм започна с фантастична точка на мрежата на Григор, а след това полякът показа майсторство с добър бекхенд диагонал, последван от аут на българина. Два страхотни сервиса стигнаха на Хуркач да изравни резултата в геймовете - 5:5. 

 

В 11-ия гейм Димитров стигна до три поредни гейм бола, първият бе отразен, но при втория хасковлията изигра страхотен форхенд диагонал, за да поведе с 6:5. Полякът бе опрян до стената на свой сервис, но със страхотен сервис стигна до предимство, а след това Григор прати в аут топката от бекхенд, което доведе до тайбрек в третия решителен сет. 

 

Тайбрекът започна със сервис на Хуркач, а Димитров успя да поведе с 2:1 преди да дойде неговият ред да сервира. Със стоп воле българинът взе и третата си точка в тайбрека. Последва четвърта поредна точка за хасковлията преди да изпрати топ

 

Интерввюто след мача

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки