Сензациите в пресата: Вече измислят прякори на Димитър Илиев, заради дузпата

Вижте всичко най-интересно в спортния печат днес

Сензациите в пресата: Вече измислят прякори на Димитър Илиев, заради дузпата

 Всичко най-интересно от родния спортен печат днес:

Мач Телеграф: Вече измислят прякори на Димитър Илиев за дузпата


Капитанът на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев, не е в дупка след изпуснатата дузпа за националния отбор във Вилнюс. До този извод е стигнал треньорът на "черно-белите" - Александър Тунчев.  "Всички национали се прибраха на "Лаута", което е отлична новина. Разговарях с Митко Илиев и не смятам, че е в дупка. Да, чувства се зле заради пропуска във Вилнюс, със сигурност не му е приятно, но той е опитен футболист, който е видял много", заяви Тунчев. "Тъпото е, че сега чак му мислят прякори заради пропуска. Бил Митко Дузпата.... Той винаги е бил дузпите по този начин и ги е вкарвал. Как пък тогава никой не отбеляза, че стреля много добре от бялата точка?!", коментира специалистът.


Тема Спорт: Малембана пред завръщане в Локомотив Пловдив

Още един футболист, напуснал Локомотив (Пловдив), може да се завърне в тима. Това е централният защитник Давид Малембана. Както е известно, бранителят от Мозамбик, който има и немски паспорт, си тръгна от “Лаута” след края на миналия сезон. Той обаче не успя да си намери нов отбор и в момента все още е без клуб. Наскоро агентите му са проучили нещата около негово завръщане в Локомотив.

Това вече сториха други двама чужденци - Йосип Томашевич и Милош Петрович. Те бяха основни фигури при Бруно Акрапович, а после и при Александър Тунчев, но избраха оферти от Гърция. Заради несигурното положение в клубовете им Ксанти и Атромитос дуото се прибра в Пловдив. Завръщането на Малембана може да се подсили и от факта, че друг защитник - французинът Кристиан Гомис, иска да напусне Локомотив. Той има договор със “смърфовете” до юни 2022-а, но от януари е свободен да преговаря и подписва предварителни споразумения.  До лятото под наем на “Лаута” имат право да играят и други двама от бранителите - Олексий Биков и Артур Крачун. Затова не е изключено да се стигне до повторното привличане на Малембана.

Тема Спорт: Всички национали вече се завърнаха в ЦСКА

 Всички футболисти на ЦСКА, които пропуснаха лагера на тима в Банско заради ангажиментите с националните си отбори, се завърнаха на тренировъчната база в Панчарево и вчера проведоха занимание заедно със съотборниците си. За радост на Стойчо Младенов и щаба му всички играчи са здрави след мачовете за страните си.

Най-много минути записа Карол Метс, който изигра две пълни срещи за Естония - при победата с 2:0 над Беларус и загубата с 0:1 от Уелс. Брадли Мазику пък бе титуляр и остана цял мач на терена при поражението на Конго с 1:2 от Того. Томас Лам записа 61 минути при загубата на Финландия с 1:2 от Украйна, а Георги Йомов - 71 при тази на България с 1:3 от Литва. Като резерва в този мач се появи и Калоян Кръстев, който влезе от пейката и при успеха с 2:1 над Северна Ирландия. Цял мач срещу британците изигра и Иван Турицов. Асен Дончев записа 90 минути при победата на младежкия ни национален отбор с 5:0 над Гибралтар. Лекувалите доскоро контузии Жорди Кайседо и Тибо Вион вече тренират на пълни обороти със своите съотборници. Единствено Бисмарк Чарлс все още провежда индивидуални занимания. Ганаецът ще е готов да се завърне в игра в началото на следващия месец. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки