ПОД ДЪЖДА В БЛАГОЕВГРАД: Дузпа и червен картон помогнаха на Пирин да надвие Ботев Вр (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гонсало Виейра закопа врачани, домакините прекъснаха серия от шест мача без победа и се отлепи от дъното

ПОД ДЪЖДА В БЛАГОЕВГРАД: Дузпа и червен картон помогнаха на Пирин да надвие Ботев Вр (ВИДЕО+СНИМКИ)
Пирин Благоевград спечели с 3:1 домакинството си на Ботев Враца от 11-ия кръг в efbet Лига. Дузпа и червен картон помогнаха на домакините да стигнат до успеха под дъжда на Благоевград. В антигерой за гостите се превърна Гонсало Виейра. Защитникът първо извърши нарушението за наказателния удар, а малко след това беше изгонен и остави съотборниците си да се мъчат с човек по-малко повече от едно полувреме. Ботев все пак успя да изравни в добавеното време на първата част, но след почивката Пирин логично стигна до трите точки.
 
Успехът сложи край на серията на благоевградчани от шест поредни издънки в първенството и се измъкна от последното мястом класирането. Съперникът им продължава да е без победа вече седем последователни двубоя от efbet Лига.
 

Пирин започна по-активно, но не успя да стигне до голово положение в началните минути на мача. Вместо това врачани имаха шанс да да застрашат вратата на съперника в петата. Чавдар Ивайло обаче не успя да стигне до топката при извеждащо подаване на Бабунски.

 
 
Първият удар в двубоя го отправи Красимир Станоев. В 13-ата минута той стрела от дъгата на наказателното, но прати топката високо над вратата на Красимир Костов. Три след това Мохамед Брахими опита да изненада Петър Петров, но и той не намери целта.
 
Домакините поискаха дузпа половин час след началото. Брахими падна в наказателното поле на Ботев след единоборство с Валери Христов, но съдията подмина ситуацията. Минута по-късно Матуес Касини смени принудително Юлиан Ненов, който получи контузи.
 
В 32-ата минута Стилиян Николов шутира от границата на наказателното поле, но след рикошет и топката мина встрани от от лявата греда на Костов. При изпълнението на последвалия ъглов удар Гонсало Виейра фаулира Станислав Манолев, а ситуацията беше разгледана от VAR. Главният рефер Георги Вълков лично видя ситуацията и отсъди дузпа удар. Зад топката застана Красимир Станоев, който реализира – 1:0.
 
Малко след това Гонсало Виейра получи втори жълт и съответно червен картон. Защитникът влезе грубо в краката на Спас Георгиев. и остави Ботев Враца с 10 души. 
 
Въпреки това врачани успяха да изравнят дълбоко в добавеното време на първата част. Разписа се Антонио Георгиев с удар от границата на вратарското поле - 1:1.
 
Две минути след подновяването на играта Христофор Хубчев засече с глава центриране от ъглов удар, но топката премина на напречната греда. В 49-ата Хубчев комбинира с Брахими в наказателното поле, който шутира от малък ъгъл, но Костов изби в корнер.
 
 

В 57-ата минута Красимир Станоев центрира от корнер, а Занев успя да стреля с глава топката, но в аут. Останаха съмнения, че топката се е отклонила в ръката на защитник на врачани, но дузпа на бе отсъдена. В 63-ата Светослав Дяков шутира от границата на наказателното поле, но покрай дясната греда на гостите.

Резервата Преслав Йорданов отново даде аванс на домакините в 70-ата минута. След центриране отляво, топката не бе избита от защитата на врачани и Йорданов вкара отблизо да 2:1.

 
120 секунди след това „орлетата“ нанесоха нов удар по амбициите на Ботев Враца. Станислав Костов за трети път прати топката в мрежата на гостите.  

В 87-ата минута Антон Карачанаков финтира Валери Христов и нахлу в наказателното поле, но ударът му по диагонала мина покрай вратата.

 

ПИРИН - БОТЕВ ВР 3:1

1:0 Красимир Станоев (37-д.)

1:1 Антонио Георгиев (45+4)

2:1 Преслав Йорданов (70)

3:1 Станислав Костов (72)

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПИРИН: 99. Петър Петров, 38. Александър Дюлгеров, 31. Красимир Станоев, 7. Мохамед Брахими, 3. Петър Занев, 18. Светослав Дяков, 17. Спас Георгиев, 11. Станислав Манолев, 29. Станислав Костов, 14. Стилиян Николов, 45. Христофор Хубчев

 

БОТЕВ ВР: 76. Красимир Костов, 2. Валери Христов, 18. Илия Миланов, 30. Гонсало Виейра, 77. Мартин Николов, 6. Антонио Георгиев, 21. Сержиньо, 94. Юлиан Ненов, 17. Чавдар Ивайлов, 11. Виктор Василев, 20. Дориан Бабунски

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки