България с деветима боксьори на световното в Белград

Вижте тук пълния състав от наши представители

България с деветима боксьори на световното в Белград

 България ще бъде представена от деветима боксьора на световното първенство за мъже в Белград. Това обяви старши треньорът на националния ни отбор Жоел Арате на пресконференция. Шампионатът на планетата ще се проведе в сръбската столица от 24 октомври до 6 ноември. За пръв път в него ще има и награден фонд. Златните медалисти ще получат по 100 хиляди долара, сребърните – по 50 хиляди долара, а бронзовите - по 25 хиляди. Стимулите са осигурени от международната федерация АИБА.

„Подготовката премина добре, правихме спаринги с младежкия национален отбор, както и с румънци. Доволни сме от нивото, което бе показано по време на лагера. Най-големи очаквания имаме към опитните Даниел Асенов, Радослав Панталеев и Петър Белберов, които са ядрото на отбора ни. Имаме и много талантливи млади момчета, които също разполагат със сериозен талант, за да разчитаме и на тях да атакуват медалите в Белград. В тази група е и Хавиер Ибаниес, който е олимпийски шампион за младежи“, коментира Арате.


„Очакваме това да е едно от най-силните световни първенства, защото досега не е имало парични награди. Отиваме като на война. Имах известни проблеми в началото на подготовката с ръката, но се надявам, че вече всичко е зад гърба ми. Имам нужната сила, ще дам всичко от себе си“, каза от своя страна бронзовият медалист от световното първенство през 2019 година Радослав Панталеев.

Съставът на България за световното първенство:

Ергюнал Себахтин - категория до 48 кг, Даниел Асенов 54 кг, Хавиер Ибаниес 57 кг, Кирил Русинов 60 кг, Венсан Киркоров 67 кг, Рами Киуан 75 кг, Кристиян Николов 80 кг, Радослав Панталеев 92 кг и Петър Белберовв категория над 92 кг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки