Единствената загуба на Мъри от Локо (Сф) му коства уволнение

Като треньор на Левски срещу „червено-черните“ Стоилов е спечелил най-изразителната си победа в мачовете срещу другите три големи клуба в София

Единствената загуба на Мъри от Локо (Сф) му коства уволнение

 Доста са любопитните факти от сблъсъците на Станимир Стоилов срещу Локомотив Сф. Като треньор на Левски именно срещу „червено-черните“ Мъри е спечелил най-изразителната си победа в мачовете срещу другите три големи клуба в София. Това стана при първия му сблъсък с тях през есента на 2004 година, когато спечели с 5:0. Пет гола под негово ръководство „сините“ вкараха и през пролетта на 2007-а. Тогава те спечелиха в „Надежда“ с 5:3, а с това узакониха и 25-ата си шампионска титла.

 
Стоилов обаче има и неприятни спомени от този съперник, пише „Мач Телеграф“. Именно единствената му загуба от „червено-черните“ му струва главата. В началото на май 2008 година Локомотив Сф спечели с 1:0 на „Герена“ с гол в последната минута на Христо Златински. След този мач Тодор Батков уволни Станимир Стоилов, както и сегашния собственик Наско Сираков, който тогава беше директор.
 
Дербито между „сини“ и „червено-черни“ се завръща за първи път от 10 години на стадион „Васил Левски“. През пролетта на 2011-а Левски победи там с 2:0. Станимир Стоилов пък за първи път ще се изправи срещу „железничарите“ на този стадион.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки