Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

 Тиери Нювил с Hyundai i20 е лидер след първия ден на рали „Испания“. Той има крехката преднина от 7 десети пред претендента за световната тила Елфин Еванс  с Toyota Yaris след трите гладки и бързи скоростни отсечки, които се минаха по два пъти днес по хълмовете Коста Дорада. Нювил направи промените в настройките след минаванията на първите три етапа, което ме даде увереност и скорост, с която дръпна на 0.7 сек пред Еванс.

 
Еванс е единственият пилот, който може да отмъкне на Себастиен Ожие с Toyota Yaris осмата световна корона за девет сезона. Той завърши на 18,7 сек от французина след шестте  отсечки близо до Салоу. Еванс доминираше сутринта. Той спечели и трите специални етапа, като единият имаше равно време с Нювил, за да завърши със 7.9 сек преднина над белгиеца. Нювил, който цяла сутрин се бори с недозавиването на колата си, реши проблема и отговори с три етапни победи следобед. Той имаше и малко късмет, тъй като се измъкна читав, след като удари доста силно задницата при плъзгането по наклонения бордюр край пътя.
 
Ожие си осигурява титлата, ако мине пред Еванс със седем точки. Засега той не би могъл да направи нищо на водещото дуо. Французинът нямаше увереност в своя Toyota Yaris,  но поне успя да отблъсне атаките на местния герой Дани Сордо, който завърши на 5,4 сек. зад шампиона със своя i20.
 
Кале Рованпера първоначално се мъчеше да свикне с характеристиките на новите твърди гуми Pirelli P Zero, които бяха използвани за първи път. Пилотът на Toyota Yaris вдигна значително темпото следобед и той завърши дена 5-и на 13,2 секунди от Сордо.
 
Дуото M-Sport с Ford Fiesta Адриен Формо и Гюс Грийнсмит пак си се движат в пакет – 6-и и 7-и, но на значителна дистанция от 8-ия Оливер Солберг с i20. Дебютантът с World Rally Car Нил Соланс беше девети, въпреки че загуби време с замъглено предно стъкло, когато чантата му с напитки изтече в колата. Десети е лидерът в WRC2 Ерик Камили.
 
Състезанието приключи още сутринта за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела. Това стана още в първия етап, преди да набере темпо. Довлече се до финала с тежки повреди на предното ляво окачване и се оттегли. От Танак също спря, след като повреди задното окачване на i20, когато излезе от пътя в следобедния 4-и етап, когато бе 6-и.
 
Днес е най-дългият от ралито – 117,54 км в седем етапа. Три отсечки се карат по два пъти, разделени от сервизен парк, преди денят да приключи със зрелищен крайбрежен етап в Салоу.
Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

Константин Маршавелов с втора победа за сезона

Стара Загора бе домакин на четвъртия кръг от националния шампионат на затворен маршрут и писта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки