Милан с невероятен обрат срещу Верона и вече води в Серия А (ВИДЕО)

"Росонерите" се върнаха в мача след 0:2 на полувремето

Милан с невероятен обрат срещу Верона и вече води в Серия А (ВИДЕО)

 Милан сътвори невероятен обрат и победи Верона с 3:2 в мач от 8-ия кръг на Серия А. На „Сан Сиро“ в Милано домакините изоставаха с 0:2 след 45 минути игра след головете на Джанлука Капрари и Антонин Барак. След почивката, обаче, хората на Стефано Пиоли премазаха своя съперник и вкараха три безответни попадения – голове на Оливие Жиру и Франк Кеси и автогол на Корай Гюнтер, с което зарадваха своите привърженици и спечелиха 3-те точки.

Гостите от града на Ромео и Жулиета стартираха добре мача и поведоха още в 7-ата минута. Тогава Джанлука Капрари получи подаване пред наказателното поле от Мигел Велосо и бързо отправи удар в дясната част на вратата, след който топката се спря в мрежата на Чиприан Татарушану.


Добрата игра на гостите на „Сан Сиро“ се увенча с втори гол в 24-ата минута. Тогава Алесио Романьоли извърши нарушение в наказателното поле срещу Никола Калинич. След консултация с ВАР, съдията на срещата Алесандро Пронтера посочи бялата точка. Зад топката застана Антонин Барак, който бе безпощаден и удвои аванса на Верона.

След почивката „росонерите“ се събудиха от стъписването от първото полувреме и започнаха да правят повече атаки към вратата на гостите. Така се стигна до 59-ата минута, когато Рафаел Леао успя да се справи с двама защитници на лявото крило и центрира с десния крак. В наказателното поле Оливие Жиру се вклини между централните защитници с със силен удар с глава намали резултата до 1:2.

Бразилският нападател продължи да е трън в очите на защитата на Верона и в 69-ата минута единствено късметът го раздели от гола, след като излъга бранител на лявото крило и отправи силен удар с десния крак, но топката мина над вратата на Лоренцо Монтипо.

В 73-ата минута съдията на мача посочи бялата точка за нарушение на Давиде Фараони срещу Саму Кастайехо, който нахлу в наказателното поле след като получи получи много ефектно подаване от Леао. Изпълнението на дузпата се забави с три минути заради преразглеждането на ситуацията с ВАР, но в крайна сметка решението на Пронтера остана. Зад топката застана Франк Кеси, който с безкомпромисен удар изравни резултата – 2:2.

Минута и половина по-късно пълният обрат бе факт. Кастайехо центрира добре от десния фланг. Топката стигна в наказателното поле, където Корай Гюнтер си вкара неприятен автогол с глава за радост на феновете по трибуните.

В 85-ата минута влезлият като резерва Златан Ибрахимович нахлу в наказателното поле, заобиколен от трима защитници в бели екипи. Въпреки трудната ситуация, шведът отправи силен удар, който обаче бе неточен. В последните минути на мача Верона опита атаки към вратата на Татарушану, докато „росонерите“ се дръпнаха по-назад и опитваха да правят бързи контраатаки.

С грандиозния успех Милан излиза на върха в Серия А с 22 точки, докато Верона е 13-и с 8.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки