ГОЛОВО ШОУ НА "АРМИЯТА": ЦСКА вкара три на Ботев, но потрепери за победата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спорно отмениха гол на гостите при 1:0, Кайседо се превърна в герой за "червените"

ГОЛОВО ШОУ НА "АРМИЯТА": ЦСКА вкара три на Ботев, но потрепери за победата (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА спечели с 3:2 домакинството си на Ботев Пд от 11-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора изиграха много открит мач, а гостите можеха и да не си тръгнат с празни ръце от "Армията". Няколко блестящи намеси на Бусато обаче се оказаха решаващи. Освен това техен гол при 1:0 за ЦСКА беше спорно отменен. Две попадения за успеха на "червените" реализира Кайседо, едно добави Георги Йомов. Ботев обаче успя да се върне с гол от дузпа на Неделев и още един на Димитър Тонев, за да накара домакините да треперят до края.

 

Гостите първи можеха да застрашат вратата на съперника. В третата минута Па Конате получи отличен пас отляво и центрира в наказателното поле, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката. В ответната атака Георги Йомов стигна до аутлинията и опита удар, който беше безпроблемно спасен от Аргилашки.
 
В 7-ата минута Яник Вилдсхуд Вилдсхут влезе навътре и стреля от границата на наказателното поле, но в аут. Три по-късно нидерландецът проби отляво и потърси Кайседо, но Кевин Янсон пресече подаването и изчисти в корнер.  След изпълнението му Юрген Матей отправи изстрел, който мина покрай гредата.

 
Най-добрият шанс за Ботев от началото на мача дойде в 14-ата минута. Па Конате изведе Маркиньос сам срещу Бусато, но вратарят на "червените" предвидливо излезе и отрази шута на нападателя. ЦСКА отговори с опит за прехвърлящ удар на Греъм Кери, който обаче беше далеч от целта.
 
В 21-ата минута изстрел на Николай Минков беше спасен от Бусато. Пет след това Томас Лам засече с глава центриране от корнер, но ударът му беще прекалено слаб и не затрудни Аргилашки. В 27-ата Па Конате беше намерен на границата на наказателното поле след грешка в защитата на "червените", Георги Йомов обаче се намеси решително и изби топката от краката на играча на Ботев, който излизаше сам срещу Бусато.
 
 
Бразилският вратар на домакините се справи и с шут на Реда Рабей от над 20 метра в 34-ата минута. Две по-късно самостоятелен пробив на Вилдстуд завърши с удар над вратата от границата на наказателното поле. Ниерландецът сбърка, защото можеше да подаде вдясно от себе си на нахлуващия на скорост Георги Йомов, който бе абсолютно сам. "Червените" успяха да открият в 42-ата минута, когато Мазику центрира отляво и Жорди Кайседо отблизо засече с глава за 1:0!
 
Малко след това грешка на Мазику можеше да струва скъпи на домакините. Топката достигна до Па Конате, който бе спрян от Бусато, последва удар на Току в аут. 
 
Кайседо можеше да се разпише за втори път в мача пет минути след почивката. Контра на "червените" завърши с центриране на Йовов и удар с глава на еквадореца, който обаче беше слаб и уловен без проблеми от Аргилашки. В 59-ата отново нападателят застраши вратата на Ботев. Той получи топката от Кери на границата на наказателното поле и отправи техничен изстрел към левия ъгъл на вратата на гостите. Топката опасно близо до гредата, но в излезе в аут.
 
 
Ботев стигна до попадние в 67-ата минута. Маркиньос получи извеждащ пас, засуети се, но все пак успя да прати топката в мрежата зад Бусато. Страничният съдия обаче сигнализира за засада, а ВАР потвърди решението, което беше доста спорно. Повторенията така и не можа да убедят, че футболистът на Ботев е в нередовна позиция. .
 
В 72-ата митуа Йомов получи топката, освободи си пространство и с безпощаден изстел от границата на наказателното поле матира  Аргилашки - 2:0! По-малко от минута след това Кайседо влезе в наказателното поле и със силен удар по земята направи резултата 3:0.
 
 
Ботев намали изоставането си в 79-ата минута след нова спорна намеса на ВАР. Главният рефер Георги Давидов също прегледа повторението. Той видя нарушение на Лам срещу Маркиньос и посочи бялата точка, а Неделев вкара. В 86-ата минута Димитър Тонев се разписа след асистенция на Па Конате и върна интригата в мача. До края нов гол не падна и ЦСКА продължава да е единствения отбор без загуба в първенството. След осем мача тимът има седем победи и едно равенство за актив от 22 точки, заемайки второ място. Ботев е трети с 21 точки, но има три мача повече.
 
 
 
ЦСКА - БОТЕВ ПД 3:2
1:0 Жорди Кайседо (42)
2:0 Георги Йомов (72)
3:0 Жорди Кайседо (73)
3:1 Тодор Неделев (78-д.)
3:2 Димитър Тонев (86)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 29. Томас Лам, 15. Тибо Вион, 24. Карло Мухар, 8. Греъм Кери, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо, 30. Яник Вилдсхуд
 
 
БОТЕВ ПД: 1. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мартенс, 7. Маркиньос, 8. Тодор Неделев, 10. Емануел Току, 17. Николай Минков, 18. Самюел Супрайен, 22. Реда Рабеѝ, 24. Кевин Янсон
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки