Иво Ивков: Левски трябва да е финансово стабилизиран до две години (ВИДЕО)

"Тепърва ни предстои да губим дела. Обръщам се към всичките ни кредитори да ни дадат глътка въздух"

Иво Ивков: Левски трябва да е финансово стабилизиран до две години (ВИДЕО)

 Новият изпълнителен директор на Левски Ивайло Ивков заяви в предаването "Арена спорт", че очаква клубът да е финансово стабилизиран до две години - две години и половина.

 
"Не ми е чужда обстановката на "Герена". Макар и нецялостно, имам поглед върху кухнята на Левски и в най-тежките ситуации за клуба съм бил винаги на разположение. При всички положения аз възнамерявам след две години - две години и половина, ако клубът е финансово стабилизиран, да подам оставка от поста изпълнителен директор. Това възнамерявам да направя като видя Левски жизненосбособен и стъпил на краката си. Нормално е това да стане най-късно до две години и половина. Ако клубът фалира, тогава ще остана докрай. През годините клубът е натрупал доста задължения и текущият ни бюджет е доста сериозен, благодарение на генералния ни спонсор. Левски винаги трябва да търси нови партньори. Тази история с бащиците, които идва и двата по 20 милиона, трябва да я забравим. Не искам Левски да е зависим от един човек или от една компания", започна Ивков.
 
Изпълнителният директор на "сините" сподели, че 26-краните шампиони ще направят всичко възможно да спечелят обратно доверието на привържениците, защото те са основния капитал на клуба.
 
"Нещата са комплексни. Трябва с новия екип паралелно да започнем да работим във всеки един аспект. Повишаване на приходната част само с лозонги няма да стане. Най-много приходи клубът получава от многобройните си привърженици. Това е нашият голем потенция, с който трябва да привлечем бъдещи рекламодатели и партньори във всякакъв вид събития. Ние трябва бързо да спечелим доверието на привържениците, защото те изстрадаха много, а ние искаме много от тях. Те са нашият най-основен капитал. Следващата седмица ще обявим дарителска кампания и кампания за членски карти. Клубът оцелява именно заради привържениците си. Чрез нашите привърженици ще дойдат финансови резултати за оздравяване на бюджета и увеличаване на приходната част", добави Иво Ивков.
 
Той коментира и делата, които се водят срещу Левски от Петър Хубчев и бивши играчи на тима.
 
"Всички дела за важни за Левски в момента. Казусът с Петър Хубчев бе да разсрочим, за да имаме глъдка въздух, тъй като не сме му изплатили заплатите, които му се полагат по договор. В преговори сме с Хубчев, нашите партньори водят преговори с него поради насложено недоверие между двете страни. Там казусът вече не е юридически, загубихме делата, които се водеха срещу Левски и дължим немалка за нашите страндарти сума. Тепърва ни предстои да губим дела. Обръщам се към всичките ни кредитори да ни дадат глътка въздух. Нито едно задължение не е забравено, просто Левски в момента все още е в много трудно финансово положение", каза още Ивков.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки