Сензациите в пресата: Локо Пд следи двама тарани, Левски без Краев срещу Пирин

Десподов не отговори на Бандаловски, Сотириу бележи на всеки 66 минути, Арда ще преподписва със защитник и още…

Сензациите в пресата: Локо Пд следи двама тарани, Левски без Краев срещу Пирин

Сензациите в спортната преса днес, понеделник, 18 октомври 2021 година:

„Тема спорт“: Локо Пд следи двама тарани
Спортно-техническият щаб на Локомотив Пловдив следи ситуацията около двама централни нападатели, които евентуално да подсилят отбора по време на зимната пауза. Това са опитният Исмаил Иса, както и младокът Мариян Тонев. Първият е без отбор, след като през лятото се раздели с Черно море. Иса остави разочароваща кампания зад гърба си. През миналия сезон не успя да се разпише в 28 шампионатни мача за моряците. През 2019/20 пък вкара 13 гола в 23 срещи. Преди дни бившият таран на Левски бе пред подпис с Динамо Букурещ. Трансферът му уж бе договорен, но всичко пропадна в последния момент. 22-годишният Тонев пък до момента прави фурор във Втора лига. Той има 11 гола в 11 срещи от началото на кампанията във втория ешелон. Той попадаше и в плановете на Левски, но засега оттам са "пас" за привличането му. В момента за върха на атаката треньорът на Локо Пд Александър Тунчев разполага с капитана Димитър Илиев и Георги Минчев. Те на практика са без алтернатива. Синът на спортния директор Александър Иванов има само 1 мач от началото на кампанията. Интерес и към Илиев, и Георги Минчев имаше от чуждестранни клубове, но Локомотив успя да ги задържи в състава. През този сезон черно-белите се представят много под очакванията. След 10 изиграни мача те имат само една победа и актив от едва 8 точки. Сега отборът се готви за отложения си двубой срещу Пирин от третия кръг. Сблъсъкът с благоевградчани е утре от 15:00 часа на "Лаута" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Орлетата съща са закъсали - и те са с 8 точки.

„Тема спорт“: В Левски хвалят Краев, той е аут за мача с Пирин

Андриан Краев е един от малкото футболисти на Левски, който заслужи похвали за представянето си при успеха с 2:1 над Локомотив София. 22-годишният играч направи и асистенция за попадението на Билал Бари. Интересното е, че предишните треньори ползваха Андриан, който е брат на Божидар Краев, или на върха на атаката, или в ролята на офанзивен халф. Станимир Стоилов обаче го преквалифицира в дефанзивен полузащитник. „Краев се старае много. Показва доста израстване на позицията си. Беше стожер в халфовата линия. Който показва добра игра, ще играе. Досега Краев беше незабележим. Играеше на позиции, които според мен не му отиваха. Който играе, той ще бъде бъдещето на Левски“, заяви Станимир Стоилов. Андриан бе привлечен миналия сезон на „Герена“ от втородивизионния Хебър Пазарджик. Той обаче дълго време бе преследван от травми и заради това изигра само 13 мача, в които така и не се разписа. През тази кампания вече е бил на терена в 12 срещи (1 за Купата на България), в които вкара веднъж – при 3:1 над Царско село. Краев ще пропусне мача с Пирин заради натрупани жълти картони.

„Мач Телеграф“: Десподов не отговори на Бандаловски, написа „+3“

Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов не отговори на нападката от страна на Иван Бандаловски от Царско село. Както е известно, след срещата между двата тима, спечелена категорично с 4:0 от „орлите“, защитникът публикува снимка от скандала между двамата, като имаше и текст: „Когато се правиш на мъж, а знаеш че си жена на един шамар живот“. Очаквано Десподов не слезе на това ниво и не написа нищо срeщу защитника на Царско село, който е част от фенфракцията на ЦСКА Animals. Единственото нещо, което звездата на националния тим публикува в социалните мрежи, бе снимка от мача с Царско село, като към нея имаше текст: „+3“. Бандаловски и Десподов се сдърпаха в последните минути на първата част, като всичко мина без сериозни последствия и с по един жълт картон за двамата.

„Тема спорт“: Арда ще преподписва със защитник
Арда ще подпише нов договор с един от защитниците си. Това е 22-годишният Милен Стоев. Настоящият му контракт изтича в началото на 2022-ра. Очаква се той да продължи при кърджалийци поне до лятото. Милен Стоев е част от тима още от 2018-а, като в началото на 2019-а подписа първия си професионален контракт за период от три години. През това време бе пращан под наем в Пирин Благоевград, но напоследък е с все по-важна роля. Интересното е, че през юни 2022-ра изтичат договорите на още куп основни футболисти на сините. Ръководството обаче с оглед неясното финансово състояние няма да бърза с преговорите, които ще стартират евентуално през пролетта.

„Мач Телеграф“: Сотириу бележи на всеки 66 минути

Нападателят на Лудогорец Пиерос Сотириу показва отлична форма от началото на сезона. Срещу Царско село той отбеляза 5-ото си попадение в Първа лига от началото на сезона, като това се случи в петия му изигран мач. Всички тези голове са вкарани в рамките на точно 331 минути, което означава, че в Първа лига кипърецът вкарва на всеки 66 минути. Подобен коефициент няма нито един друг футболист в първенството ни. От началото на сезона Сотириу има общо 9 гола за Лудогорец. Три са в Европа - на Олимпиакос, Мура и Малмьо, като има и едно попадение за Суперкупата на България при погрома над ЦСКА с 4:0. Той отбеляза миналата седмица и на Малта с националния тим на Кипър, чийто капитан е.

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки