РЕВАНШ: Ливърпул пречупи трудно коравия Атлетико в голово шоу (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гризман вкара 2 попадения, но бе изгонен още в началото на второто полувреме и тимът му загуби с 2:3

РЕВАНШ: Ливърпул пречупи трудно коравия Атлетико в голово шоу (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул постигна трудна, но много важна победа с 3:2 при визитата си на Атлетико (Мадрид) в Шампионската лига.

Така английският гранд продължава с пълен актив от 9 точки и вече има с 5 повече от „дюшекчиите“, а освен това взе сладък реванш от тях за елиминирането си преди година и половина.

Двамата треньори направиха по една изненадваща промяна в стартовите си състави и оставиха на пейката гласените за титуляри преди мача Фабиньо (Ливърпул) и Луис Суарес (Атлетико).

Вместо последният, който е бивш футболист на гостите, започна Антоан Гризман, а той от своя страна вкара два гола и бе изгонен с директен червен картон малко след почивката.

Началото на мача бе вихрено – 3 попадения паднаха още в първите 20 минути.

Гостите откриха в 8-ата, когато намиращият се в страхотна форма Мохамед Салах показа техника на фланга и проби към центъра. Египтянинът стреля силно от границата на пеналта, а вътре Джеймс Милнър подложи крак и топката спря в мрежата.

Само 5 минути след това Ливърпул удари отново. След центриране на Трент Александър-Арнолд защитата на Атлетико изчисти топката право към Наби Кейта, а в 26-годишният халф от воле направи резултата 2:0 в полза на мърсисайдци.

Той обаче се запази такъв само 7 минути, тъй като в 20-ата се стигна до разбъркване в наказателното поле след ъглов удар и Антоан Гризман намали за 2:1 с плътен изстрел по земя. Попадението бе разгледано с ВАР заради евентуална засада на Тома Лемар, но в крайна сметка беше зачетено.

В 28-ата минута Гризман можеше да изравни, след като бе изведен сам срещу вратаря на Ливърпул и пробва да го прехвърли, но стреля право в тялото на Алисон и той спаси.

Френският национал обаче се реабилитира за пропуска си малко по-късно, когато отново получи хубав пас от Жоао Феликс и успя майсторски да прати топката по земя в далечния ъгъл, за да възстанови статуквото в 34-ата минута – 2:2.

Атлетико продължи да търси дългите извеждащи подавания зад гърба на защитата и след едно такова Жоао Феликс бе изведен сам срещу Алисон почти на центъра, но в близост до тъчлинията, което се оказа решаващо, защото вратарят спаси удара по диагонала на португалеца.

Последваха още два идентични шанса, открили се пред Феликс и Гризман, но пропуснати, а малко преди почивката и Тома Лемар не можа да преодолее Алисон от малък ъгъл.

Така паузата дойде при резултат 2:2.

Второто полувреме започна със зрелищно спасяване на Ян Облак след опит на Садио Мане да го преодолее.

Не след дълго пък Антоан Гризман бе изгонен с директен червен картон. Той се опита да спре една топка, но вдигна крака си прекалено високо и удари Роберто Фирмино в главата с бутоните, което доведе до изгонването му още в 52-ата минута.

След това Атлетико се прибра в и пред наказателното си поле, с което затрудни Ливърпул, но до 75-ата минута, когато гостите получиха дузпа.

Тогава резервата им Диого Жота бе съборен в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, въпреки протестите на домакините.

Те останаха неуважени и след разглеждането на ситуацията с ВАР, а Мохамед Салах застана зад топката и в 78-ата минута направи резултата 3:2 в полза на Ливърпул.

Само 120 секунди след това обаче Атлетико (Мадрид) също получи дузпа, след като този път потърпевшият при предната Жота извърши нарушение в наказателното поле и арбитърът не се поколеба.

Той обаче бе посъветван да разгледа ситуацията в помощта на ВАР и промени решението си за ужас на домакините.

До края попадения не паднаха, макар че в добавеното време Атлетико пропусна златен шанс да изравни.

Така отборът на Диего Симеоне загуби и остана с 4 точки от 3 мача, докато лидерът Ливърпул вече има 9 в своя актив и загря по най-добрия начин за дербито на Англия срещу Манчестър Юнайтед в неделя.

Атлетико (Мадрид) – Ливърпул 2:3
0:1 Джеймс Милнър (8)
0:2 Наби Кейта (13)
1:2 Антоан Гризман (20)

2:2 Антоан Гризман (34)
2:3 Мохамед Салах (78, дузпа)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АТЛЕТИКО МАДРИД: 13. Облак, 23. Трипиър, 18. Луис Фелипе, 4. Кондогбия, 22. Ермосо, 11. Лемар, 5. Де Паул, 6. Коке (к), 21. Караско, 7. Жоао Феликс, 8. Гризман;

ЛИВЪРПУЛ: 1. Алисон Бекер, 26. Робертсън, 4. Ван Дайк, 32. Матип, 66. Александър-Арнолд, 7. Милнър, 14. Хендерсън (к), 8. Кейта, 10. Мане, 11. Салах, 9. Фирмино;

Атлетико Мадрид u19 - Ливърпул u19 2:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки