В ИТАЛИЯ: Затягат мерките срещу расизма по трибуните

Наказанията вече ще бъдат индивидуални и доживотни

В ИТАЛИЯ: Затягат мерките срещу расизма по трибуните

Расистите трябва да бъдат изгонени завинаги от футболните стадиони в Италия, категоричен е президентът на местната федерация Габриеле Гравина след многобройните инциденти от началото на сезона.

Защитникът Калиду Кулибали бе наричан "маймуна" от фенове на Фиорентина във Флоренция този месец и футболистът на Наполи призова властите да изкоренят расизма от стадионите с доживотни забрани. Инцидентите през септември пък бяха два. Майк Менян от Милан бе обиждан от привърженици на Ювентус, докато тези на Лацио нападнаха словесно неговите съотборници Тиемуе Бакайоко и Франк Кесие.

"Опитваме се да сменим досегашната стратегия с по-общи наказания и затваряне на трибуни. Вече имаме технология, с която можем да разпознаваме виновниците и не само да ги наказваме, а и никога повече да не ги допускаме до спортно мероприятие", заяви Гравина за “Италия 1”.

Президентът на федерацията добави, че Италия ще подаде кандидатура за домакинство на Европейското първенство през 2028, след като националният отбор спечели трофея това лято в Лондон.

"Имам си мечти, които искам да осъществя. Специално тази е за доброто на футбола в Италия", обясни Гравина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки