Дамбраускас: Бях изненадан от уволнението, но трябва да се примирия с несправедливостта

"Имах най-добрите резултати с Лудогорец. Пропуснахме групите на Шампионската лига заради един гол"

Дамбраускас: Бях изненадан от уволнението, но трябва да се примирия с несправедливостта

След като преди дни треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас похвали своя наследник в Разград Станислав Генчев, вчера той за пръв път коментира и своето уволнение от шампионите. Стори го пред хърватското издание Sportske novosti. Причината – очаква се в понеделник литовският специалист да се завърне в страната и да поеме Хайдук Сплит. В момента начело на „белите“, където играе и родният защитник Кристиан Димитров, е Йенс Густафсон. Той обаче е заложен на дръвника заради серия лоши резултати и ако в неделя не победи Горица, бившият отбор на Дамбраускас, ще бъде уволнен. Не трябва да се забравя, че в момента спортен директор на Хайдук е литовецът Миндагуас Николичус, така че по всичко личи, че доскорошният наставник на Лудогорец няма да остане дълго без работа.

 
– Г-н Дамбраускас, защо се стигна до вашето уволнение от Лудогорец?
– Имах най-добрите резултати в Европа за Лудогорец. Пропуснахме групите на Шампионската лига заради един гол… а срещу Мидтиланд и Цървена звезда можехме да се представим много по-добре, като от двете срещи взехме само една точка. Имахме и големи проблеми с коронавируса, особено за мача с датчаните. Аз също бях изненадан от уволнението, не го очаквах, но това е футболът и животът на треньора. Трябва да се примиря с несправедливостта.
 
– Какви са по-нататъшните ви планове?
– Изминаха 2 седмици от напускането ми на Разград и все още подреждам мислите си и си почивам от всичко. Има определени разговори и контакти, но това е нормално, като се има предвид, че съм безплатен треньор на пазара.
 
– Веднага след като напуснахте Лудогорец, името ви се свърза с Хайдук Сплит. Има ли шанс да поемете отбора?
– Прочетох доста от това, което се появи в българските медии и беше съобщено от хърватските. Вие сте първият хърватски журналист (б.р. – Тони Роич), който ми се обади, за да чуете моята версия на историята, и много се радвам, че мога да коментирам всичко.
 
– И има ли шанс да поемете Хайдук Сплит?
– На първо място – всичко написано до момента, е резултат от слухове, които са нормални, когато треньор загуби работата си. Логично е, че бих искал да получа нова възможност на пейката възможно най-скоро. Българските медии свързваха мен и Хайдук чрез Миндоугас Николичиус, спортния директор, с когото поддържам връзка. Но не сме говорили да поемам Хайдук. Това е 100% истина.
 
– Какво би станало, ако Николичус се обади и ви предложи възможността да тренирате Хайдук?
– В този момент би било несправедливо спрямо настоящия треньор на Хайдук Йенс Густафсон. Имам уважение към всеки треньор, включително Густафсон, и трябва да бъда търпелив и да чакам ново предложение.
 
– Феновете на Хайдук имат изключително високо мнение за вас…
– Всеки фен желае на клуба си най-доброто и уважавам всичко, което казват феновете на Хайдук. Приятно е да чуя, че пишат за мен хубави неща във форумите, но в момента аз съм само безработен и съм на пазара. Сега дори съм във Вилнюс, далеч от Сплит.
 
Превод: "Мач Телеграф"
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки