ГОЛЯМА ДРАМА В ПАЗАРДЖИК! Хебър загуби от Шахтьор след тайбрек (ВИДЕО)

Шампионите допуснаха нелеп обрат в първя мач с тима от Беларус

ГОЛЯМА ДРАМА В ПАЗАРДЖИК! Хебър загуби от Шахтьор след тайбрек (ВИДЕО)

Първенецът на България Хебър (Пазарджик) загуби с 2:3 (22:25, 25:15, 25:14, 19:25, 9:15 ) от беларуския Шахтьор (Солигорск) първия мач между двата тима от втори квалификационен кръг на Шампионската лига. Така пазарджиклии не успяха да вземат предимство преди гостуването си в Беларус. Реваншът е на 28 октомври от 18:30 ч. в Солигорск.

 
След този развой, родният представител се нуждае от победа с 3:0 или 3:1 гейма за да успее да докара развоя до Златен гейм. Той обаче ще бъде в залата на Солигорск, което допълнително утежнява ситуацията.
 
Домакините стартираха спокойно и уверено до средата на първия гейм. Имаха водеща роля, но  не успяха да запазят предимството си. Проблеми в посрещане повлияха на цялостното представяне, а неточни решения при организацията на играта и собствени грешки в края на гейма доведоха до загубата му.
 
Хебър диктуваше темпото до 14:12, след което позволи на съперника да изравни при 14:14. След равностойни минути, сервисът на Шахтьор даде разликата. Добри изпълнения на Андрей Марченко позволи на неговите съотборници да се откъснат с три точки 22:19. Домакините все пак успяха да намалят до 21:22, но в този момент не успяха да отиграят на сайдаут и да изравнят резултата. Последва успешна блокада на беларусите, които увеличиха преднината на 24:21. За пълен обрат пазарджиклии нямаха сили и Шахтьор спечели първия гейм.
 
Българският първенец стартира с различно лице през втората част и показа категоричност в играта си. Стабилизира посрещането и засили сервиса. Агресивната игра веднага повлия положително и Хебър поведе с четири точки разлика - 10:6. Преднината даде още по-голям импулс, като в следващите минути пазарджиклии бяха още по-безапелационни. Успеваемостта в атака бе висока и те увеличиха аванса си 18:10. До края нашите буквално прегазиха съперника и спечелиха гейма с разгромна разлика.
 
Хебър показа класата си в третата част, като го спечели още по-категорично и остави съперника на 14 точки. Ефективният начален удар отново бе в основата на разликата. Тон даде Николай Къртев, а след изявите му домакините се откъснаха с 13:9. Гостите започнаха да грешат, разстроиха играта си и Хебър отново реализира голяма преднина 20:12. Това бе достатъчно и „тигрите“ спечелиха третия гейм.
 
Бързите успeхи доведоха до спадане на тонуса. Гостите използваха момента, активизираха се и поведоха с 10:5 и 15:10 в четвъртата част. Нашите не успяха да излязат от негативната ситуация, останаха в ролята на догонващ и мачът влезе в тайбрек.
 
В петата решителна част пазарджиклии не започнаха добре, нямаше настроението и агресивността. Съперникът взе нещата в свои ръце и поведе с 6:3 и 11:6. Разликата бе нестопяемма и Шахтьор се поздрави с крайния успех.
 

 

 

 

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки