НОВ ПРОВАЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ: Падна и от Брага в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Орлите" са на дъното в класирането с 1 точка, излизането от групата е мираж

НОВ ПРОВАЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ: Падна и от Брага в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец загуби с 0:1 домакинството си на Брага от груповата фаза на Лига Европа. Попадението вкара капитанът на гостите  Рикардо Орта още в началото на мача. Поражението е второ за "орлите" и много усложниха задачата си - да се преборят за едно от първите две места, за да прескочат групата. Българите имат само 1 точка от три мача. Лидер е Цървена звезда с 6, Брага е на втора позиция със същия актив. Мидтиланд има 2 т.

 

Гостите първи стигнаха до голова възможност. Още в петата минута удар на Медейрос се отби в страничния стълб на вратата на Кахлина. Две по-късно Брага все пак поведе в резултата. Нуно Секейра даде пас по земя за капитана Рикардо Орта, който не остави шанс за реакция на вратаря на Лудогорец - 0:1!
 
 
Отговорът на домакините беше светкавичен. В десетата минута Жосуе Са засече центриране от свободен удар и с глава прати топката в мрежата на Матеус. Страничният рефер обаче сигнализира за засада. На повторенията се видя, че при подаването бранителят на Лудогорец действително е зад защитата на Брага.
 
 
Малко след това Галено беше изведен зад защитата на "орлите". Жосуе Са му отне топката, като останаха съмнения за нарушение, но бе маркирана засада. В 22-ата минута Текпетей комбинира със Сотириу, който бе затворен и опита да върне с пета назад за Доминик Янков, но опитът му не сполучи. Секунди по-късно Диого Лейте и Пиерос Сотириу се сблъскаха в средата на терена и бранителят на Брага напусна терена с помощта на двама души от лекарския щаб на тима. Реферът все пак му показа жълт картон за влизането срещу Сотириу. В крайна сметка Лейте се завърна на терена и продължа мача.
 
Половин час след началото удар на Баджи беше блокиран от футболист на гостите. Лудогорец постепенно изнесе играта в полето на Брага, но освен няколко безрезултатни центрирания на Кирил Десподов не успя да стигне до нищо повече. 
 
 
В 43-ата минута минута Пиерос Сотириу стреля извън наказателното поле, но право в ръцете на Матеус. Стражът на Брага изпусна топката за момент, но бързо поправи грешката. В близост до него нямаше футболист на "орлите", който да се възползва.
 
След почивката в игра за Лудогорец се появи Игор Пластун. Той влезе на мястото на Оливие Вердон. В 48-ата минута Текпетей преодоля двама футболисти Брага, но вместо да комбинира с Десподов или Сотириу, той рещи да играе сам и беше спрян от Лейте. В 56-ата ударът на Текпетей с глава  бе прекалено слаб, за да затрудни Матеус.
 
Десет след това изстрел на Рикардо Орта рикошира в тялото на играч на домакините и излезе в ъглов удар. След неговото изпълнение Пиазон опита атрактивно да засече центрирането, но не му се получи. В 73-тата минута Брага отново уцели греда след удар с глава на Марио Гонсалес.
 
В 82-ата Чибота бе спрян от Фабиано, който си игра с ръка в наказателното поле на Брага. Това убягна на рефера. Положението със сигурност е било разгледано от VAR, но остана без последствия и играта продължи при същия резултат. В 88-ата минута минута удар на Чикиньо профуча опасно близо до вратата на Лудогорец.
 
 
Лудогорец - Брага 0:1

 

0:1 Рикардо Орта (7)

Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: 71. Кахлина, 6. Пинас, 22. Икоко, 24. Вердон, 32. Жосуе Са, 8. Гонсалвеш, 25. Баджи, 64. Янков, 11. Десподов, 19. Сотириу, 37. Текпетей

БРАГА: 1. Матеус, 5. Секеира, 4. Лейте, 15. Оливейра, 70. Фабиана, 88. Андре Кастро, 8. Ал Мустафи, 45. Юри, 21. Орта, 90. Галена, 9. Абел Руис 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки