ЦСКА е задължен да бие Зоря

Срещата е днес в 22:00 часа

ЦСКА е задължен да бие Зоря

 Довечера от 22:00 часа ЦСКА  излиза в третия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. “Червените” посрещат Зоря (Луганск) с амбицията да запишат първа победа и да покажат, че са способни да се борят за място на 1/16-финалите. До момента отборът на Стойчо Младенов има 1 точка от нулевото равенство с Бодь/Глимт. На старта пък “армейците” допуснаха тежко поражение с 1:5 от Рома на “Олимпико”. 

 
Зоря е на дъното в групата с нулев актив. Украинците стартираха със загуба в Норвегия от Бодьо/Глимт (1:3), а после не оказаха сериозна съпротива и на Рома у дома - 0:3. През уикендът тимът беше разгромен с 1:6 от Шахтьор (Донецк) в местното първенство и затвърди впечатленията, че не е в оптимална форма. 
 
 
ЦСКА - София ще има допълнителна мотивация срещу този съперник заради отпадането в третия квалификационен кръг на Лига Европа в Лига Европа. Тогава мачът на “Васил Левски” завърши 1:1, като украинците получиха спорна дузпа. В Реванша съдията не отсъди стопроцентов наказателен удар в полза на “червените”, а в ответната атака вдигна червен картон на Иван Турицов. 
 
Съставът на Зоря е доста променен в сравнение с онези мачове, но старши треньор отново е Виктор Скрипник, а негов помощник е българинът Веселин Бранимиров. Бившият защитник на Нефтохимик със сигурност е събрал достатъчно информация за родния тим. 
 
 
Кадровите проблеми на ЦСКА - София постепенно намаляват. Амос Юга и Тибо Вион вече се завърнаха в игра, а все още невъзстановен е само Бисмарк Чарлс. Довечера Младенов отново ще заложи на върха на атаката на Жорди Кайседо, а по крилата ще действат Георги Йомов и Яник Вилдсхут. Двойка вътрешни халфове най-вероятно ще са Жеферсон и Вион, а защитното каре пред Густаво Бусато ще съставят Турицов, Юрген Матей, Томас Лам и Брадли Мазику. 
 
Зоря ще бъде без контузения Никита Шевченко, а участието на бразилеца Жуниньо е под въпрос. Виктор Скрипник ще пусне като централен нападател Олександър Гладкий, а по фланговете ще му помагат иранците Алахяр Саядманеш и Шахаб Захеди. 
 
Добрата новина за “червените” е, че ще могат да разчитат на подкрепата на феновете си, след като мачът с Ботев (Пловдив) през уикенда се игра пред празни трибуни. Зрителите, които искат да гледат на живо срещата на Националния стадион, ще трябва да покажат зелен сертификат - те трябва да са ваксинирани, да имат сертификат за преболедуван COVID-19 или да имат отрицателен PCR или антигенен тест.  
 
Съдия на двубоя ще е австриецът Мануел Шютенгрубер, който е свирил два мача на Лудогорец в евротурнирите - загубата с 1:2 от Жалгирис във Вилнюс през 2017 година и поражението с 0:1 от МОЛ Фехервар в Унгария през 2018-а. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки