ГОЛЯМ ШАМАР ЗА ЦСКА! Загуба от Зоря (Луганск) и почти "чао" на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" отстъпиха с 0:1 в съдийска сеч насред "Васил Левски", искат 3 дузпи, Тибо Вион с червен картон

ГОЛЯМ ШАМАР ЗА ЦСКА! Загуба от Зоря (Луганск) и почти "чао" на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА загуби с 0:1 от Зоря в третия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Срещата на Националния стадион „Васил Левски“ предостави много емоции, като "армейците" показаха вдъхновена игра преди почивката, но след това допуснаха гола в своята врата. 

В самия край на мача пък към главния рефер имаше претенции за дузпа в полза на българския тим от страна на футболистите в червено, но той остана безмълвен.

Двубоят започна с положение за ЦСКА. Във 2-ата минута Георги Йомов проби покрай Игор Снурнитсин по дясното крило и центрира, но в наказателното поле гостите успяха да изчистят.

Две минути по-късно Греъм Кери намери останалия сам на лявото крило Брадли Мазику. Десният бек центрира, но от положението не се стигна до опасно положение за „червените“. Все пак последва пряк свободен удар за домакините, но удар на Кери от малък ъгъл вляво от вратата на Дмитро Мацапура бе неточен. В 7-ата минута Жорди Каседо изведе страхотно Яник Вилдсхут сам срещу вратаря. Нидерландецът не бе в засада и навлезе в наказателното поле, но ударът му бе спасен по перфектен начин от стража на гостите.

След ъгловия удар Йомов отправи удар, но той бе неточен.

В 13-ата минута Йомов спечели ъглов удар след дълго подаване на Карло Мухар. Последва късо подаване и разиграване, като след центриране на десетката на ЦСКА Матей стреля с глава, но топката мина над вратата на Зоря. 


Минута по-късно Видсхут нахлу в наказателното поле, но бе спрян от защитник на гостите. В следващата атака Иван Турицов центрира отдясно, но неточно. Атаките на ЦСКА продължиха и Кери изведе Жорди Кайседо в наказателното поле. Еквадорският нападател стреля опасно от по-малко от 10 метра, но Мацапура спаси. В 24-ата минута Кери центрира от пряк свободен удар, но бранител на гостите успя да избие топката и да предотврати опасността пред своята врата.

При следващото нападение на ЦСКА Вилдсхут центрира отляво, но Йомов за малко се размина с топката в наказателното поле. Две минути преди края на първата част Зоря направи контраатака, но Шахаб Захеди бе спрян на лавото крило. След това обаче Йомов игра с ръка и гостите получиха пряк свободен удар. Болеца подаде в наказателното поле, но негов съотборник не успя да засече топката в очертанията на вратата на ЦСКА.

Последва атака на „червените“, но след центриране на Йомов топката кацна върху мрежата на Зоря Луганск.  Това бе и последното опасно положение за първото полувреме на срещата. 

Второто полувреме започна с атака на Зоря Луганск. Футболист на гостите се измъкна и проби към наказаталеното поле. Юрген Матей бе длъжен да го спре и го направи на около 3-4 метра от наказателното поле, макар и с цената на нарушение, след което получи жълт картон. Ударът на Булеца обаче мина покрай лявата греда на Бусато.

В 49-ата минута гостите от Украйна направиха бърза контраатака, но ударът на Громов мина вдясно от вратата на ЦСКА. Две минути по-късно удар на Гладки бе изключително неточен и мина високо над вратата на домакините. 

В 63-ата минута Зоря получи пряк свободен удар в дъгата на наказателното поле на ЦСКА. Последва опасен удар на Захеди, след който топката бе промушена през стената, но Бусато бе намясто и спаси тима си от сигурен гол. 

В ответната атака обаче Зоря стигна до гол. Точен бе Аллахяр Сайадманеш. Той се разписа след страховит удар от десния ъгъл на наказателното поле, като стреля с левия крак и прати топката в далечния ъгъл на Бусато. В минутите след гола ЦСКА опита да атакува в опит да върне попадението, но атаките на момчетата на Стойчо Младенов бяха безидейни.

Деветнадесет минути преди края Зоря получи пряк свободен удар. След заучено положение топката стигна до Денис Фаворов, но ударът на десния бек на гостите от границата на наказателното поле бе блокиран от играч на ЦСКА.

В 76-ата минута Варела центрира от ъглов удар, но вратарят Мацапура спаси удар на футболист в червено. Гостите направиха контраатака в 80-ата минута, но топката бе отнета чисто от Гладки в подстъпите на наказателното поле на ЦСКА. Тонусът в играта на домакините обаче спадна и Зоря започна да атакува по-често. В 81-ата минута защитниците на домакините се справиха и изчистиха след центриране отдясно. „Армейците“ отговориха с удар на Кайседо, който обаче бе блокиран.

Шест минути преди края на редовното време Мазику нахлу в наказателното поле на Зоря отляво. Последва пас към включилия се в центъра Йоан Баи. Седмицата на червените бе изблъскан в гръб с две ръце от противников футболист и падна на земята. Футболистите на ЦСКА имаха претенции за дузпа, но съдията Мануел Шутенгрубер вне отсъди наказателен удар.

Устремът на ЦСКА продължи и в следващата минута домакините създадоха три ситуации пред вратата на Мацапура, при две от които имаха претенции за дузпа, но вратарят от Австрия подмина претенциите на играчите в червено. 

В продължението на мача пък Шутенгрубер показа червен картон на Тибо Вион след остро, но не толкова грубо нарушение. По този начин ЦСКА остава с една точка на последната позиция, Зоря е вече с три, а лидери са Бодьо/Глимт със седем и Рома със шест пункта.

ЦСКА - ЗОРЯ 0:1
0:1 Саядманеш 65 

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Мазику, Йомов, Мухар, Жеферсон, Вилдсхут, Кери, Кайседо

Зоря: Мацапура, Комченовски, Снурницин, Имереков, Фаворов, Громов, Цвек, Булеца, Саядманеш, Заеди, Гладки

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки