loader

Моуриньо след резила: Вината е моя! (ВИДЕО)

"Всяка загуба нанася щети. Говорих с играчите и бях честен"

 Треньорът на Рома Жозе Моуриньо пое цялата вина за поражението с 1:6 от Будьо/Глимт. Той заложи на експериментален състав, а норвежкият тим тотално разпиля „вълците“. Според Специалния римляните не разполагат с нужната дълбочина в състава и ротациите водят до подобни резултати.

 
„Аз реших да заложа на този стартов състав, така че вината е моя. Направих го с добри намерения, така че да дам шанс на футболистите, които работят здраво и ротирах състава спрямо терена и студеното време. Аз реших да дам почивка на много играчи. Загубихме срещу отбор, който днес показа повече качества от нас. Просто е“, обясни португалецът.
 
„Ако можех да играя с едни и същи 11 футболисти, щях да го направя. Рискована беше ротацията, защото има огромна дупка в качествата между двете групи играчи. Знам лимита на състава си. Това не е нещо ново за мен, но очаквах по-добро представяне. Както казах мой беше избора, така че поемам отговорност“, продължи той.
 
„Всяка загуба нанася щети. Говорих с играчите и бях честен. Бях честен с тях, не мога да бъда с вас. Никога не съм крил, че сме отбор с много ограничения. Имаме 13 футболисти, които представляват тима. Останалите са на друго ниво. Поне сега няма да бъда питан защо залагам на едни и същи футболисти“.
 
„Основният ни отбор играе добре. Заслужавахме повече точки, имаме правилния манталитет. С този манталитет ще играем в неделя. След загубата с 1:6 вече си казахме някои неща. Няма да споделя какво. Ще продължа да работя насаме, без да разгласям вътрешните ни проблеми“, каза още наставникът на Рома.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки