В АНГЛИЯ: Арсенал мечтае за топ 4 след нов успех (ВИДЕО)

„Топчиите“ биха Астън Вила с 3:1

В АНГЛИЯ: Арсенал мечтае за топ 4 след нов успех (ВИДЕО)

Арсенал спечели с 3:1 домакинството си срещу Астън Вила, с което стартира 9-ият кръг от английската Висша лига.

Благодарение на успеха си „топчиите“ на Микел Артета събраха 14 точки и вече са само на 1 от четвъртия Брайтън, макар да заемат 9-ата позиция, а отборите пред тях да са с мач по-малко.

Срещата стартира нервно, като още преди да се изтекли и 30 секунди от нея играчите на двата тима се сдърпаха заради нарушение на Оли Уоткинс срещу Габриел Магаляеш. Нападателят на Вила пък получи ранен жълт картон.

В началните минути „виланите“ бяха доста по-активни и агресивни. Все пак първата възможност се откри пред домакините. Букайо Сака се измъкна отдясно и центрира към далечната греда, където Пиер-Емерик Обамеянг опита акробатичен удар над глава, който обаче не му се получи. Последва и неточна добавка на Сака.

Капитанът на „артилеристите“ вкара топката във вратата в осмата минута, но след като беше вдигнат флага за засада. Три минути по-късно Емил Смит Роу стреля от дистанция, но над вратата. Арсенал вдигна сериозно темпото и беше близо до откриването на резултата в 20-ата минута, когато Сака центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, където Тайрън Миангс и Езри Конса играха последователно с глава, но не успяха да изчистят, а след това до топката стигна Томас Партей, който засече, но нацели напречната греда.

Три минути след това обаче Партей се реваншира. Коварен удар на левия бек на „артилеристите“ Нуно Тавареш се отклони в крака на противников защитник и токата излезе в корнер. След неговото изпълнение от страна на Смит Роу Партей се оказа на точното място в наказателното поле и с глава реализира за 1:0.

Домакините продължиха с вихрения натиск и след половин час игра имаха страхотна възможност за второ попадение. Смит Роу изведе по прекрасен начин отляво Нуно Тавареш към наказателното поле, който пусна успореден пас към Букайо Сака. Английският национал остана очи в очи с Емилиано Мартинес и стреля, но право в тялото на аржентинския страж.

В добавеното време на първата част настана истинска драма на терена. Александър Лаказет падна в наказателното поле след контакт с Мат Таргет. Играта не беше спряна, а реферът Крейг Поусън даже даде и сигнал за край на полувремето. Чак след това той прегледа ситуацията и с помощта на системата ВАР той реши да отсъди дузпа за Арсенал. Обамеянг се зае с изпълнението, но Емилиано Мартинес спаси. При добавката обаче габонецът изпревари Конса и не сбърка - 2:0.

В началото на второто полувреме Вила най-сетне успя да стигне до положение пред вратата на Аарън Рамсдейл. Преди това в игра се появи Леон Бейли, който замени Аксел Туанзебе. Две минути след старта на вторите 45 минути Уоткинс проби отляво в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, но Рамсдейл парира.

Дани Ингс пък имаше претенции за дузпа в 48-ата минута, но съдията Крейг Поусън не видя основания да отсъди наказателен удар. В 56-ата минута обаче Арсенал сложи точка на спора след чудесна триходова комбинация. Последното подаване беше на Обамеянг, който със страхотно докосване изведе Смит Роу отляво. 21-годишният хаф напредна към наказателното поле, влезе в него и стреля, като топката рикошира в крака на Мингс и след това да се отклони от гредата, след което влезе във вратата на Мартинес – 3:0.

В 62-ата минута Вила имаше шанса да върне едно попадение. Емилиано Буендия беше изведен отляво в наказателното поле зад защитата на Арсенал от Мат Таргет, но аржентинецът беше спрян от Рамсдейл, който блокира удара му. Арсенал обаче не спираше с атаките и при една от тях можеше да отбележи още един гол. Смит Роу намери Обамеянг вляво на атаката в 71-ата минута. Габонецът влезе в пеналтерията, финтира защитник и стреля технично към далечния ъгъл, но Мартинес спаси по отличен начин.

Бирмингамци успяха да върнат едно попадение в 82-ата минута. Леон Бейли направи чудесен пробив през центъра, смени рязко посоката и предостави топката на Джейкъб Рамзи, който с много прецизен изстрел реализира първия си гол за Вила във Висшата лига – 3:1.

Само две минути след това гостите можеха напълно да върнат интригата, когато Мат Таргет изпълни прекрасен дълъг тъч, който стигна до около точката за дузпа, но там Оли Уоткинс не успя да уцели вратата. В крайна сметка Арсенал стигна до успеха, докато Астън Вила трябваше да се примири със загубата.

АРСЕНАЛ – АСТЪН ВИЛА  3:1
1:0 Томас Партей (23)
2:0 Пиер-Емерик Обамеянг (45+6)
3:0 Емил Смит Роу (56)
3:1 Джейкъб Рамзи (82)

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки