ДРАМА ВЪВ ВРАЦА: Черно море с уникални пропуски, вратарят на Ботев герой (ВИДЕО)

ВАР отмени гол на домакините десет минути преди края на срещата

ДРАМА ВЪВ ВРАЦА: Черно море с уникални пропуски, вратарят на Ботев герой (ВИДЕО)

Ботев Враца и Черно море завършиха при резултат 0:0 срещата си от 12-ия кръг на Efbet Лига.

Мачът на "Христо Ботев" беше двуостър, но в крайна сметка завърши без попадения, тъй като гол на домакините десет минути преди края беше отменен.

Гостите започнаха по-силно и в 4-ата минута след пряк свободен удар топката стигна до непокрития на границата на вратарското поле на Ботев Враца Родриго Енрике. Той си спря топката и отправи удар, но Красимир Костов бе на мястото си и спаси.


Стражът на домакините се намеси добре и две минути по-късно, котаго Леандро Андраде центира отляво в наказателното поле. Там Зе Гомеш стреля с глава, но право в обятията на Костов.

Ботев Враца отговори с опасна ситуация в 7-ата минута. Тогава Матеус Касини бе изведен през центъра. Футболистът пое добре на гърди и си поведе топката, нахлувайки в наказателното поле. Последва удар, който обаче мина покрай вратата на Иван Дюлгеров.

Двубоят продължи да тече на високи обороти и шест минути по-късно Андраде бе изведен сам на лявото крило. Той нахлу в наказателното поле на врачани и стреля, но ударът му бе спасен от Костов. В 26-ата минута пред вратата на Черно море се стигна до канонада, като на няколко пъти футболисти в зелено отправиха изстрели към вратата на Дюлгеров, като освен това възпитаниците на Дани Моралес имаха претенции за дузпа, но съдията Георги Димитров подмина исканията им.

В 37-ата минута Костов показа страхотен рефлекс след като Андраде бе изведен сам срещу него и стреля силно с десния крак. Атакуващият футболист на "моряците" достигна пръв до избитата топка и подаде към Зе гомеш, но ударът му бе спасен от вратаря на домакините.

Три минути преди края на първата част Стефан Гаврилов подаде на Дориан Бабунски на левия ъгъл на наказателното поле на черно море. Нападателят на врачани имаше нападател на гърба си, но се завъртя рязко и се освободи от опеката му. Последва диагонален удар към вратата на Дюлгеров, но той улови безпроблемно топката.

Второто полувреме започна по-добре за домакините, като по-малко от 120 секунди след началото Бабунски нахлу мощно през центъра, но бе спрян с цената на жълт картон от Пабло Гарсия на около 10 метра от наказателното поле на „моряците“. Зад топката застана северномакедонецът, чийто удар от близо 30 метра мина над вратата на Дюлгеров.

Последваха по-спокойни минути на стадион „Христо Ботев“, като двата тима намалиха обортите и започнаха да изграждат по-постепенни атаки в търсене на гол в противниковата мрежа. Малко повече от десет минути след началото на второто полувреме Родриго центрира перфектно отдясно в наказателното поле. Там бе Гомеш, който си спря топката и отпари техничен удар със задна ножица, но топката мина над напречната греда на Костов.

В 65-ата минута Чавдар Ивайлов пропиля 100-процентова възможност за гол за Ботев Враца. Той бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но Дюлгеров спаси. Освен това, страничният съдия бе вдигнал флагчето си за засада.

В 79-та минута топката влезе в мрежата на Черно Море. Николов отново не бе покрит на лявото крило. Последва центриране към вратарското поле. Там Чавдар Ивайлов изпревари Дюлгеров и с глава порази мрежата му. Съдията на мача Георги Димитров обаче показа, че е имало засада на атакуващия футболист и голът не бе зачетен, като ситуацията бе преразгледана и от ВАР.

Пет минути преди края на мача Красимир Костов направи брилянтно спасяване с десния крак срещу Евгений Сердюк. Нападателят на „моряците“ бе изведен съвсем сам на дясното крило и напредна в центъра. Там централните защитници на Ботев Враца липсваха и Сердюк навлезе в пеналта, като изстрелът му бе отразен от стража на домакините. Секунди по-късно прозвуча и сигнала на съдията за засада.

Така със спечелената точка Ботев Враца изместиха поне за момента Левски от десетото място с 11 точки, докато Черно море събра 18 на петата позиция.

 

Ботев Вр - Черно море 0:0

Стартови състави:

Ботев Враца: Костов, Христов, Ничев, Георгиев, Матеус Де Паула, Ивайлов, Миланов, Христовски, Сержио Да Силва, Николов, Бауренски

Черно море: Дюлгеров, Атанасов, Дробаров, Попов, Панов, Панайотов, Пабло Гарсия, Василев, Андраде, Жозе Гомеш, Родриго

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки