loader

България тръгва към медалите на Европейското по Таекуон-До в Гърция

Европейското първенство на о-в Крит започва на 26 октомври и ще продължи до 31 този месец

Националният отбор на страната по Таекуон-До завърши своя триседмичен лагер в Благоевград и рано сутринта отпътува за остров Крит, където във вторник започва Европейското първенство във всички възрастови групи и дисциплини. 81 състезатели ще защитават честта на България в предстоящия шампионат при юноши и девойки, мъже и жени и ветерани. Ежедневно с двуразови занимания под ръководството на старши треньора Тодор Козладеров нашите се подготвяха в южния ни град и тръгнаха за Гърция в отлично настроение.

„ Доволен съм от старанието на всеки един и съм оптимист за представянето ни на Европейското първенство. Наблегнахме доста в тренировките на физическата издръжливост и техническите умения , за да сме във върхова форма. Нямаме здравословни проблеми и дано всичко да мине както ни се иска, тоест, повече медали да спечелим за България. Имена на отделни състезатели, които са с големи шансове за отличие няма да спопенавам, защото съм убеден , че всеки един може да се качи на подиума за награждаване, независимо на кое място завърши в своята категория и дисциплина”, сподели Тодор Козладеров.

104 човека е цялата българска делегация която замина за остров Крит, като освен състезателите в групата са и съдии, технически лица, лекари и масажисти. Водач е шефа на родната федерация по Таекуон-До ITF Марио Богданов.

„ Аз винаги съм бил оптимист относно представянето ни на големи първенства и сега ще бъде така. Много е важно, че тръгваме отлично подготвени след дългия лагер в Благоевград. Конкуренцията във всяка дисциплина ще бъде жестока. По наша информация близо 1000 са заявените таекуондисти от над 35 държави. Много мотивирани и концентрирани трябва да бъдем във всеки момент на Европейското първенство и да се върнем с повече медали. Сигурен съм, че няма състезател в нашия отбор, който да не иска отличие от шампионата. Доказали сме, че на Европейско и Световно можем да победим всеки и съм уверен, че и сега ще бъде така в голяма степен, както индивидуално, така и отборно” каза минути преди заминаването Марио Богданов. 

Европейското първенство на о-в Крит започва на 26 октомври и ще продължи до 31 този месец.