Челси разпиля Норич на "Стамфорд Бридж", Маунт с хеттрик (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лондончани победиха със 7:0 като домакин

Челси разпиля Норич на "Стамфорд Бридж", Маунт с хеттрик (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси победи повече от категорично Норич със 7:0 на "Стамфорд Бридж". 

Мейсън Маунт се отличи с хеттрик, а "сините" остават лидери в класирането с 22 точки - вече на четири пред Ливърпул, но с мач повече.

Отборът на Тухел стартира активно от самото начало и положенията пред вратата на Тим Крул започнаха да се редят.

Вратарят се справи с удар на Рюдигер, но в осмата минута нямаше шанс след прекрасен изстрел на Маунт. Жоржиньо намери английския национал, а той стреля силно и точно в долния ляв ъгъл на Крул. Маунт стана 16-ият различен играч на Челси, който се разписва от началото на сезона.

Норич не успяваше да се противопостави на домакините, а "сините" доминираха без да имат големи проблеми. В 18-ата минута лондончани удвоиха преднината си. Великолепна атака, започната от Тиаго Силва, мина през Рюдигер и Ковачич преди топката да стигне до Хъдсън-Одой отляво и той прати топката покрай Крул за 2:0.

Челси играеше спокойно и със самочувствие, а ударите към вратата на съперника не спряха. Първата ситуация пред Менди дойде в 36-ата минута, когато Кабак успя да открадне топката и стреля, но ударът бе неточен. Малко преди почивката домакините стигнаха до трети гол. Лошо изчистване на Крул прати топката на крака на Маунт, който великолепно изведе Рийс Джеймс, а бранителят технично завърши.

Фарке опита да промени нещо с две смени на почивката. Една от резервите Милот Рашица имаше възможност да се разпише в 53-ата минута при една от много редките атаки на гостите. Той заобиколи вратаря, но Менди успя в последния момент да отрази. След тази ситуацията положението на Норич започна да се влошава още.

Бен Чилуел направи резултата 4:0 в 57-ата минута. За английския национал това е четвърти гол в пет мача. Малко по-късно падна и петото попадение във вратата на "канарчетата". След центриране на Хъдсън-Одой топката се отклони в Аарънс, Крул не успя да я спаси и тя се озова в мрежата.

Норич остана с 10 човека в 65-ата минута, когато опасно влизане на Бен Гибсън доведе до втори жълт картон за него.

Това развитие позволи на Тухел да даде почивка на някои играчи и той извади Жоржиньо, Хавертц и Хъдсън-Одой, а шанс за изява получиха Лофтъс-Чийк, Зиеш и Баркли. Последваха още положения пред вратата на гостите, но ударите бяха неточни или Крул се намесваше добре. Пет минути преди края все пак Челси стигна до още едно попадение, дело на Мейсън Маунт от дузпа. Той пропусна при първия си опит от бялата точка, но изпълнението бе повторено и той отбеляза втория си гол в мача.

В самия край Маунт стигна до своя хеттрик с попадение в 91-та минута за крайното 7:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки