ОБЗОР: Берое не се предаде и повали Балкан в дербито на НБЛ

Рилски спортист обърна Ямбол, Спартак Плевен взе първа победа

ОБЗОР: Берое не се предаде и повали Балкан в дербито на НБЛ

Берое постигна втора победа от началото на сезона в НБЛ. Тимът на Бойко Миленков прояви страхотен характер, на няколко пъти навакса изоставане от порядъка на осем точки и стигна до успеа при домакинството си на Балкан с 92:87 в среща от третия кръг на НБЛ, която се проведе пред зрители в зала "Общинска".

 
За ботевградчани поражението бе първо и така двата си са с актив 2-1.  В следващия кръг Берое гостува на Черно море, а преди това има и две гостувания в Балканската лига на Сигал Прищина на 25-и октомври и на Ибър Рожае на 27-и. Балкан пък ще се изправи срещу Академик в Пловдив на 1-и ноември, а на 3-и предстои мач с Левски в Балканската лига.
 
Обина Олека бе най-резултатен за победителите с 20 точки и 6 борби, а Антон Кук се отчете с 19 точки, 4 борби и 7 асистенции. Мартин Сотиров завърши с 15 точки, 3 борби и 3 асистенции, а Александър Янев добави 12 точки и 6 борби.
 
За Балкан Димитър Димитров реализира 25 точки, а Дерик Маркс приключи с 16 точки, 4 борби и 5 асистенции.
 
Рилски спортист записа трета поредна победа, след като се наложи със 101:81 над Ямбол. Самоковци избухнаха във втората четвърт с 31:8 и това се оказа достатъчно за успеха. Второто полувреме беше равностойно, но домакините не намериха сили да се справят с класата на съперника.
 
Петима от играчите на Людмил Хаджисотиров завършиха с двуцифрен точков актив. С 15 точки се отличи Павлин Иванов, който записа и по 3 борби и отнети топки и 5 асистенции. С по 14 точки се разписаха трима от Рилски – Николай Георгиев, Трей Портър и Ей Джей Хес. Портър добави и 10 борби за нов дабъл-дабъл. С 10 точки остана Брендън Браун.
 
За домакините от Ямбол Джеремая Пейдж наниза впечатляващите 30 точки, а 17 добави Кортни Алекзандър.
 
Спартак Плевен записа първа победа в новия сезон в НБЛ. В мач от 3 кръг в зала „Балканстрой“ плевенчани надвиха Черно море Тича с 98:66, като доминираха на терена почти през цялото времетраене на мача. Още в първата четвърт домакините натрупаха 15 точки аванс, който до края на полувремето набъбна до над 25 точки. Статуквото се запази и в третата четвърт, като чак в края, когато домакините намалиха темпото, младите „моряци“ успяха да са по-равностойни на терена.
 
Петима от възпитаниците на Александър Дяковски завъшриха с по над 10 точки. С по 18 се отличиха капитанът Димитър Маринчешки (8 борби) и Николай Стоянов. С 13 се включи в дебщта си за плевенския клуб Максим Корниенко, а по 11 записаха Божидар Аврамов (8 борби и 5 асистенции)  и Коча Йовович. 
 
За варненци 11 точки реализира Веселин Георгиев, а 10 – Цветомир Куртев. Всички играчи в групата на Даниел Клечков записаха игрово време и вкараха поне по един кош.
 
Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки