В ИТАЛИЯ: Конте чака обаждане от “Олд Трафорд”

Собствениците на Манчестър Юнайтед имат 3 колебания

В ИТАЛИЯ: Конте чака обаждане от “Олд Трафорд”

Бъдещето на Оле Гунар Солскяер все още не е ясно, но в Италия са сигурни, че ако ръководството на Манчестър Юнайтед уволни норвежеца, новият мениджър на “червените дяволи” ще е Антонио Конте.

Sportitalia и Sky Sport Italia дори написаха, че двете страни вече са стартирали преговори. Контактите са в съвсем начална фаза, но според популярните журналисти Алфредо Педула и Джанлука Ди Марцио Конте е дал принципното си съгласие да поеме Юнайтед.

Бившият наставник на Ювентус, Интер и Челси винаги е бил против да застане начело на даде отбор по средата на сезона, но в случая е убеден, че може да се справи с кризата на “Олд Трафорд”. Sportitalia споменава и конкретни параметри: договор за три години и заплата от 12 млн. евро на сезон.

La Repubblica пък посочва три причини, поради които собствениците на английския гранд - семейство Глейзър, не са убедени, че Конте е точният човек за поста. Италианецът никога не се задържа дълго на едно място. Престоят му в Юве продължи три години, а в Челси, Интер и националния отбор на Италия - по две. Това е в противоречие с политиката на Манчестър Юнайтед и идеята на ръководството да заложи на мениджър, който ще се установи на “Олд Трафорд” за по-продължителен период.

Второто колебание на семейство Глейзър е свързано с Кристиано Роналдо. Португалецът не е склонен да промени начина си на игра и очаква останалите в отбора да се адаптират към него, а не обратното. От своя страна, Конте изисква от нападателите да пресират и да са активни в дефанзивен план - нещо, което CR7 няма да хареса.

Не е за подценяване и още един фактор: Солскяер все още се ползва с подкрепата на сър Алекс Фъргюсън и част от феновете, които го боготворят заради славната му кариера като футболист на “червените дяволи”. В същото време, плюс за Конте е отличното му разбирателство с Пол Погба от съвместния им период в Ювентус.

Независимо от всички критики, последвали разгромната загуба с 0:5 от Ливърпул, Солскяер вярва, че е на прав път и може да донесе желаните резултати. Според букмейкърите обаче, той е фаворит за следващ уволнен мениджър в Премиър лийг. Освен Конте, за евентуален заместник на норвежеца се спрягат Ерик тен Хаг и Зинедин Зидан, но последните информации около французина са, че той няма да се изкуши от оферта от Юнайтед.

Следващите дни ще са много напрегнати за Солскяер, но е напълно възможно той да получи един последен шанс да запази работата си. Манчестър Юнайтед загуби 5 от най-скорошните си 9 мача във всички турнири и се смъкна до 7-ото място в Премиър лийг, а програмата става все по-трудна, защото в рамките на седмица “червените дяволи” ще се изправят срещу Тотнъм, Аталанта и Манчестър Сити.

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки