Сензациите в пресата: Отново спрягат Пардю за завръщане в Англия, ЦСКА без гол от 197 минути

Едва разтървали треньора и вратаря на Пирин, Фъргюсън чел лекция на български треньори и още…

Сензациите в пресата: Отново спрягат Пардю за завръщане в Англия, ЦСКА без гол от 197 минути

Сензациите в пресата днес, вторник, 26 октомври 2021 година:

„Тема спорт“: Сър Алекс чел лекция на родни треньори
Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се е включил онлайн в курса за лиценз УЕФА Про в треньорската ни школа. Срещата е била в петък в Тетевен, където са последните лекции. Темата на сър Алекс е била "Лидерството". Той дори дал няколко примера от личния си живот и кариера пред българските треньори, пише "24 часа". Курсът стартира през октомври миналата година и в него бяха включени Александър Тунчев, Ангел Стойков, Валентин Илиев, Веселин Великов, Владимир Манчев, Димитър Палазов, Живко Желев, Константин Мирчев, Левон Апкарян, Малин Орачев, Мартин Кушев, Мирослав Косев, Петър Костадинов, Сашо Ангелов, Светослав Петров, Станислав Генчев, Тодор Живондов, Тодор Симов, Христо Арангелов и Юри Васев. За включването на Фъргюсън е съдействал Димитър Бербатов.

„24 часа“: Алан Пардю отново спряган за завръщане в Англия

Алан Пардю отново е спряган за завръщане в английското първенство. Сега той е един от фаворитите да поеме тима на „Кардиф Сити“ от Чемпиъншип. Пардю се води съветник на акционерите в ЦСКА, които са Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Христо Стоичков. От началото на сезона той се е появил само на един мач на ЦСКА, като изненадващо дойде в Хърватия за двубоя с „Осиек“. Равенството 0:0 с „Берое“ със сигурност ще доведе до сериозни сътресения в ЦСКА през зимната пауза. Стойчо Младенов вече си е направил изводите за някои играчи, които от идването му не са сред титулярите, а в Стара Загора показаха, че и не заслужават да са на терена. Наставникът на „червените“ чистосърдечно призна, че не може да даде оценка за играта на отбора си, защото такава е липсвала. „Червените“ бяха уникално слаби, като единствено рожденикът Густаво Бусато бе на ниво и спря старозагорци. Вратарят показва доста стабилна форма от началото на сезона. Младенов вече работи и по селекцията на отбора, като лично ще отговаря за привличането на нови играчи. Опитният специалист винаги е правил доста добри селекции в ЦСКА, като сега се очаква да се видят решенията му на полусезона. Въпреки слабата игра в Стара Загора някои от титулярите ще запазят постовете си и при гостуването на „Арда“ в мача за купата. Това ще е последният им шанс да останат в Борисовата градина. ЦСКА трябва да се съсредоточи в първенството, след като отпадането на отбора от Лигата на конференциите е гарантирано след загубата от „Зоря“ (Луганск) в София.

„Мач Телеграф“: Влиза ли ЦСКА в дупка – 197 минути без гол

ЦСКА спечели с 3:2 срещу Ботев Пд, но сякаш в този мач нещо се случи с „червените“. Те поведоха с 3:0 на „канарчетата“, които обаче не се предадоха, върнаха два гола и накараха домакините да треперят. И от този момент насам отборът на Стойчо Младенов не показва това, което феновете искат. Изпадна в дупка. Да, първото полувреме срещу Заря Луганск беше добро, украинците бяха надиграни. Но гол не падна. Играта срещу Берое пък бе под всякаква критика. Каза го и Стойчо - не можеш да даваш оценка на тази безпомощност в атака. ЦСКА не е вкарал гол във вече 197 минути - 17 срещу Ботев Пд и по 90 срещу Заря Луганск и Берое. Сега срещу Арда „червените“ нямат право на грешка и задължително трябва да се сложи край на головата суша.

„Тема спорт“: Едва разтървали Фийни и стража Петър Петров
Напрежението в Пирин Благоевград явно все повече взима връх. Липсата на резултати и най-вече на победи се отразява както на играчите, така и на мениджър Уорън Фийни. Както е известно, през изминалата седмица се появи информация, че титулярният вратар Петър Петров си е тръгнал от отбора след скандал. Впоследствие ръководството на орлетата опроверга информацията и обяви, че Петров продължава да има договор с Пирин и да е част от тима. След загубата с 1:2 от Локо Пд в отложения мач мениджърът Уорън Фийни си позволи да нападне Петров: "Грешките за двата гола костваха страшно много. Винаги съм казвал, че футболът е игра за тези, които правят по-малко грешки. Не можеш да научиш футболистите си да не грешат. Трудно е, опитвам се да променя настройката им. Не отричам, че търсим вратар". С тези думи северноирландецът намекна върху кого хвърля вината за поражението. Впоследствие той дори е вдигнал скандал на Петров в съблекалнята, като съотборниците едва ги разтървали от по-сериозна разпра. Орлетата продължават с подготовката си за утрешния мач със Славия за купата в "Овча купел".

„Тема спорт“: Георги Георгиев аут и за двубоя под Аязмото
Вратарят на Черно море Георги Георгиев няма да успее да се възстанови и за гостуването на Берое за купата, разбра "Тема Спорт". Стражът се контузи на 27 септември при равенството 2:2 с Пирин в Благоевград и оттогава не е пазил. Заради травмата си той отпадна от списъка на Ясен Петров за мачовете на националния отбор в началото на октомври. В негово отсъствие титуляр за моряците е Иван Дюлгеров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки