В ИТАЛИЯ: Петко Христов и Специя с реми срещу Дженоа (ВИДЕО)

Салернитана с драматичен обрат в последната секунда във Венеция

В ИТАЛИЯ: Петко Христов и Специя с реми срещу Дженоа (ВИДЕО)

Специя и Дженоа завършиха наравно 1:1 на „Алберто Пико“ в мач от междинния 10-и кръг в Серия А.

Цял мач за домакините игра българският национал Петко Христов, който се представи на добро ниво.

След равностойно първо полувреме, отборът на „орлетата“ заигра по-добре след почивката и в 58-ата минута Емануел Джеси нацели далечната греда с шут по земя.

В 64-ата именно той можеше да открие резултата, но някак си от един-два метра разстояние прати топката над вратата. Само две минути по-късно Еди Салседо изпълни пряк свободен удар.

Топката се отби в стената от играчи и попадна в резервата Ебрима Коли. Той стреля, като топката срещна първо гредата, а след това и гърба на вратаря Салваторе Сиригу, за да влезе в мрежата му за 1:0.

В 78-ата минута Мбала Нзола можеше да удвои преднината на „бианконерите“, но стражът отрази неговия шут. В 82-ата Коли също се отчете с пропуск.

В 84-ата Сиригу изби удар на Джеси и така „грифоните“ организираха опасна контраатака. В нея Фелипе Кайседо преодоля вратаря Иван Проведел, който беше принуден да го фаулира.

Така съдията посочи бялата точка, откъдето капитанът на генуезците Доменико Кришито оформи крайното 1:1.

Така Специя е 17-и в класирането с актив от 8 точки, а Дженоа е с една позиция по-надолу в зоната на изпадащите след седмия си пореден мач без победа.

Седем точки вече има и отборът на Салернитана, който е на 19-ото място, макар че победи след обрат и гол в последната секунда Венеция с 2:1.

Футболистите на Пауло Зането откриха още в 14-ата минута, когато Араму получи отличен пас и без забавяне изпрати топката в десния ъгъл на вратаря Вид Белек за 1:0.

Федерико Бонацоли обаче изравни в 61-ата минута, а в 5-ата от добавеното време Андреа Скиавоне се възползва от грешка на вратаря Серхио Ромеро и донесе успеха на гостите.

Венеция - Салернитана 1:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки